03 tra 2012

STIPENDIJE MZOS-A, AMPEU-A I VLADE SAD-A: PROGRAM HUBERT H. HUMPHREY ZA AKADEMSKU GODINU 2013./2014.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Agencija za mobilnost i programe Europske unije i Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u RH raspisali su natječaj za stipendije programa Hubert H. Humphrey za akademsku godinu 2013./2014.

Stipendije su namijenjene za jednogodišnje usavršavanje na sveučilištima u SAD-u za državnu upravu, lokalnu samoupravu, pravosudni sustav, nevladine udruge, novinare i slično, a u trajanju su od 10 mjeseci.

Na natječaj se mogu prijaviti zainteresirani koji imaju iskustva u rukovođenju, odnosno koji imaju pet godina iskustva u jednom od slijedećih područja: području komunikacije/novinarstva, politici upravljanja prirodnim resursima, zaštiti okoliša i klimatskim promjenama, analizi javne politike i javnoj upravi, gospodarskom razvoju, financijama i bankarstvu, razvoju poljoprivrede i ruralnom razvoju, podučavanju engleskog kao stranog jezika – usavršavanju nastavnika ili razvoju kurikula, sprečavanju trgovine ljudima, HIV/AIDS – politici i prevenciji, upravljanju ljudskim resursima, pravu/ljudskim pravima, urbanizmu i regionalnom planiranju, tehnologijskoj politici i upravljanju, obrazovanju – planiranju, upravljanju i politici, upravljanju visokim obrazovanjem, javnom zdravstvu – politici i upravljanju, edukaciji o sprečavanju zlouporabe psihoaktivnih tvari/liječenju i prevenciji.

Prijavitelji moraju biti hrvatski državljani sa stalnim zaposlenjem u Hrvatskoj te sa sveučilišnom diplomom – 4 godine studija.

Zainteresirani mogu pronaći prijavni obrazac, kao i relevante infomacije o samom natječaju na web stranici veleposlanstva SAD-a http://zagreb.usembassy.gov/resources/fulbright.html.

Rok za prijavu na natječaj je 01. svibnja 2012. godine.

Za više informacija obratite se u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Braće Radić 2/1, 48000 Koprivnica ili na broj telefona 048 621 978, te na e-mail: [email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci