09 ožu 2012

NATJEČAJI ZA DODJELU STIPENDIJA VLADE HELENSKE REPUBLIKE, VLADE NARODNE REPUBLIKE KINE I MINISTARSTVA ŠKOLSTVA SLOVAČKE REPUBLIKE

Agencija za mobilnost i programe EU i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u suradnji sa Vladom Narodne Republike Kine, Vladom Helenske Republike i Ministarstvom školstva Slovačke Republike objavila je tri natječaja za dodjelu stipendija za akademsku godinu 2012./2013.

Vlada Narodne Republike Kine u suradnji s AMPEU i MZOS osigurala je 6 stipendija za preddiplomski studij, diplomski studij ili stručno usavršavanje. Stipendije su namijenjene studentima svih Sveučilišta u Republici Hrvatskoj, od kojih će se najmanje dvije stipendije dodijeliti studentima sinologije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Na natječaj se mogu prijaviti i studenti koji ne vladaju kineskim jezikom, te će se za njih osigurati učenje kineskog jezika u NR Kini u trajanju od jedne akademske godine prije početka provedbe studijskog programa.

Rok za prijavu za dodjelu stipendije je 2. travnja 2012. godine.

Ministarstvo školstva Slovačke Republike u suradnji s AMPEU i MZOS osiguralo je stipendije u trajanju do 4 mjeseca za preddiplomski i diplomski sveučilišni studij, te stipendije od najmanje mj. dana za doktorski, tj. poslijediplomski studij.

Rok za prijavu za dodjelu stipendije je 20. ožujka 2012. godine.

Vlada Helenske Republike je u suradnji s AMPEU i MZOS osigurala stipendije u trajanju 10 mjeseci za poslijediplomski studij ili znanstveno istraživanje i dvije stipendije za ljetni tečaj grčkog jezika i kulture.

Rok za prijavu za dodjelu stipendije je 15. travnja 2012. godine.

Sve relevantne informacije o natječajima mogu se pronaći na web stranici www.mobilnost.hr ili se zainteresirani mogu obratiti u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Braće Radić 2/1, 48000 Koprivnica ili na broj telefona 048 621 978, te na e-mail [email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci