13 velj 2012

OBJAVLJEN NATJEČAJ U OKVIRU PROGRAMA MEDITERAN (MED)

U okviru programa Mediteran (MED) objavljen je natječaj za dostavu projektnih ideja. Program MED jedan je od programa teritorijalne suradnje Europske unije, a spada u instrumente kohezijske politike EU. Program se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj (ERDF), a u natječajima i projektima može sudjelovati ukupno 13 zemalja.

Prioriteti u okviru ovog natječaja su slijedeći:

– jačanje inovacijskih kapaciteta,

– zaštita okoliša i promocija održivog teritorijalnog razvoja.

Za prijavu na natječaj potrebno je sudjelovanje najmanje 3 partnera iz 3 zemlje prihvatljvog područja MED programa, dok je natječajem naglašena potpora partnerstvu od najmanje 5 zemalja prihvatljivih u okviru programa, uključujući i IPA zemlje.

Prijaviti se mogu: ministarstva, institucije na nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razni, jedinice lokalne i regionalne samouprave, energetske agencije, gospodarske komore, sveučilišta i istraživački centri, centri za inovacije i konkurentnost, klasteri, udruge i poduzeća.

U okviru ovog natječaja raspoloživo je ukupno 15 milijuna EUR-a iz Europskog fonda za regionalni razvoj, dok je iz IPA programa raspoloživo 3,3 milijuna EUR-a. Za partnere korisnike sredstava IPA programa sufinanciraju se aktivnosti u visini od 85%.

Projekti ne mogu trajati duže od 36 mjeseci i moraju završiti s provedbom najkasnije do 30. lipnja 2015. godine.

Rok za prijavu na natječaj je zaključno do 12. travnja 2012. godine.

U svrhu pružanja informacija vezanih uz prijavu na navedeni natječaj, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU organizira informativnu radionicu koja će se održati u utorak, 21. veljače 2012. godine u prostorima MRRFEU, Trg kralja Petra Krešimira IV br. 1 u Zagrebu.

 

Sve informacije i potrebna dokumentacija dostupna je na web adresi:  http://www.programmemed.eu/index.php?id=5175&L=1. Nacionalna kontakt točka za program MED je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, gospodin Neven Crvenković, tel: 01/6391-915, e-mail: [email protected], dok se za sve ostale informacije možete obratiti u PORU Razvojnu agenciju, Braće Radić 2/1, Koprivnica, tel: 621-978 ili e-mail: [email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci