13 velj 2012

NOVI CIKLUS NATJECANJA ZA PREKOGRANIČNA ŠKOLSKA PARTNERSTVA

ERSTE Zaklada i Akademija srednjih europskih škola (ACES) započinju novi ciklus natjecanja za prekogranična školska partnerstva, a škole iz Hrvatske su pozvane da budu među 15 zemalja sudionica. Ovogodišnja tema je „Provjera stvarnosti – kako vidimo i stvaramo svijet putem medija”. Projektni prijedlozi projekata se mogu dostaviti do 30. travnja 2012. godine.

Natjecanje organizira ACES – Akademija srednjih europskih škola, jedna od najvećih školskih mreža u regiji. Osnovna tema ovogodišnjeg ciklusa natjecanja je poznavanje medija. Škole se pozivaju da potaknu učenike na analizu sadržaja sa kojima se susreću u medijima i da naprave i distribuiraju vlastite medijske proizvode. Škole iz Hrvatske se pozivaju da nađu partnersku školu putem web stranice www.aces.or.at s kojom će zajedno sudjelovati na projektu. Međunarodni žiri će izabrati najbolje projekte i pobjednici će dobiti financijska sredstva, podršku tijekom provođenja projekta, a imati će i priliku sudjelovati na ACES sastancima.

Zemlje koje se mogu prijaviti na natjecanje su Albanija, Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Češka, Mađarska, Makedonija, Moldavija, Crna Gora, Rumunjska, Slovačka, Srbija, Kosovo i Slovenija.

Školsku mrežu ACES osnovala je Zaklada Erste 2006. u suradnji sa neprofitnom organizacijom Včeli dom iz Slovačke i Interkulturalnim centrom iz Austrije. Cilj je ACES-a je povezivanje nastavnika i učenika iz srednje i jugoistočne Europe te premošćivanje granice a tu inicijativu podržavaju i sva ministarstva prosvjete zemalja sudionica. Cilj je da se omogući i unaprijedi interkulturalni dijalog i suradnja mladih ljudi, kako bi se stvorila mreža razmjene znanja, učenja i inovacija.

Za više informacija obratite se u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja na email: [email protected] , telefon: 621-978 ili putem linka: http://www.aces.or.at.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci