07 pro 2011

SMEPASS

PROJEKT SMEPASS – Promocija i pružanje savjetodavnih usluga malom i srednjem poduzetništvu

Smepass

Projekt SMEPASS je sufinanciran od strane EU kroz Operativni program za regionalnu konkurentnost IPA IIIc i Republike Hrvatske kroz državni proračun.

Ključni korisnik projekta je Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, uz brojne partnere koji uključuju Hrvatsku agenciju za malo gospodarstvo, Agenciju za regionalni razvoj Republike Hrvatske, Hrvatsku gospodarsku komoru i Hrvatsku obrtničku komoru, dok su krajnji korisnici projekta hrvatski mali i srednji poduzetnici, dok projekt provodi  međunarodna konzultantska grupa CIFESAL (Centro de Investigacion y Formacion de Empresas S.A.L.) u konzorciju sa SGS iz Nizozemske.

Cilj projekta je promocija i pružanje konzultantskih usluga subjektima malog gospodarstva s ciljem povećanja njihove međunarodne konkurentnosti, kao i pružanje informacija o temama neophodnim za poznavanje i dobro korištenje EU fondova namijenjenih za poboljšanje nacionalne i regionalne konkurentnosti.

Aktivnosti projekta će obuhvaćati promotivne aktivnosti, poduzetnici će se moći prijaviti za primanje besplatnog savjetovanja – prvenstveno iz područja marketinga, HACCAP sustava, razvoja proizvoda, upravljanja kvalitetom i nadzora kvalitete, poduzetnici će kroz seminare biti upoznati s mogućnošću prijave i uvjetima za sredstva iz SMEPASS projekta, a kako bi se bolje prilagodili uvjetima poslovanja na tržištu Europske unije.

U okviru projekta SMEPASS PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja odabrana je za jednu od četiri kontakt točke na razini Republike Hrvatske koja će male i srednje poduzetnike informirati o mogućnostima korištenja konzultantskih usluga, organizirati za njih seminare o marketinškom razvoju i poboljšanju kvalitete usluga i proizvoda kako bi bili što konkurentniji na EU tržištu. Uloga regionalnih kontakt točaka bit će regionalna promocija, savjetovanje projektnih timova, održavanje seminara, te odgovori na konkretne upite poduzetnika.

Ukupno predviđeno trajanje projekta je 18 mjeseci.

Ukupna vrijednost projekta je 2.780.000 €.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci