13 ožu 2011

MINISTARSTVO OBITELJI, BRANITELJA I MEĐUGENERACIJSKE SOLIDARNOSTI OBJAVILO NOVI JAVNI POZIV

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti objavilo je javni poziv za prijavu projekata udruga koje se bave problemima i zadovoljavanjem potreba osoba s invaliditetom i udruga koje pridonose borbi protiv droga i svih drugih oblika ovisnosti u Republici Hrvatskoj za financijsku potporu iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Udruge mogu svoje prijave slati za financijsku potporu projekata koji donose nove ideje te modele razvoja i/ili načine rješavanja postojećih problema koji: nadopunjuju i proširuju zadovoljavanje potreba osoba s invaliditetom i njihovih obitelji te pridonose borbi protiv droga i svih drugih oblika ovisnosti.

Svaka udruga ima pravo na ovaj natječaj prijaviti najviše dva projekta.

Prioritetna područja aktivnosti za prijavu projekata:

  1. Osiguravanje usluga za osobe s invaliditetom u zajednici  – osiguravanje usluge osobnog asistenta za osobe s najtežom vrstom i stupnjem   invaliditeta, osiguravanje podrške u prevladavanju komunikacijskih barijera, tumač/prevoditelj znakovnog jezika, pružanje podrške djeci s teškoćama u razvoju (npr. rane intervencije u djetinjstvu, asistent u nastavi i sl.
  2. Osnaživanje osoba s invaliditetom i njihovih udruga za djelovanje u zajednici

projekti usmjereni razvijanju multikulturalnosti, tolerancije, poštivanju različitosti, uz aktivno sudjelovanje osoba s invaliditetom, stručna podrška razvoju organizacijskih kapaciteta udruga osoba s invaliditetom.

  1. Prevencija ovisnosti (alkohol, droge, cigarete, klađenje, nove tehnologije i sl.) mladih u dobi od 15 do 30 godina – organizirano provođenje slobodnog vremena kroz rad klubova mladih, usluge savjetovanja, edukacija i radionica (na područjima nedovoljne pokrivenosti uslugama), osnaživanje udruga mladih (osposobljavanje voditelja za rad s mladima – voditelji udruga mladih, klubova za mlade, izviđački voditelji, programsko umrežavanje, organizacija savjetovanja, seminara i sl.).

 

Najniži iznos koji se za projekt može odobriti iznosi 40.000,00 kuna, a najviši iznos koji se udruzi može odobriti za provedbu oba projekta je 300.000,00 kuna (osim za projekt osobnog asistenta za koji se iznos odobrava sukladno broju uključenih korisnika usluge i po već utvrđenim kriterijima).

 

Sve zainteresirane udruge svoje projekte moraju prijaviti isključivo na propisanim obrascima koji su dostupni na web stranici Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti (http://www.mobms.hr/natjecaji-i-javna-nabava/aktualni-natjecaji.aspx).

 
Vremensko trajanje predloženih projekata ograničeno je do 31. prosinca 2011. godine.
 

Za sve dodatne informacije o objavljenim Javnim pozivima kao i za natječajnu dokumentaciju obratite se u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja na broj telefona 048/621-978 ili putem e-maila na [email protected]“>[email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci