26 sij 2011

AGENCIJA ZA MOBILNOST I PROGRAME EU U OKVIRU COMENIUS REGIO PARTNERSTVA POZIVA NA PREDAJU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA

Agencija za mobilnost i programe EU poziva na predaju projektnih prijedloga u okviru Comenius Regio partnerstva.

Comenius Regio partnerstva promiču suradnju odgojno-obrazovnih ustanova i lokalnih ili regionalnih vlasti koje se bave obrazovanjem s ciljem jačanja europske dimenzije obrazovanja unapređivanjem aktivnosti suradnje. U okviru partnerstva moguće je surađivati na zajedničkom projektu iz područja obrazovanja s nekom od regija iz države Europske Unije u trajanju do dvije godine. U svakoj od dviju regija mogu sudjelovati:

–          lokalna ili regionalna vlast koja ima ulogu u obrazovanju
      (grad, općina ili županija),
–          najmanje 1 vrtić ili škola,
–          najmanje 1 lokalni partner (klub, udruženje, knjižnica,
      muzej i sl.).

Teme projekata u okviru Comenius Regio partnerstva mogu biti vezane uz suradnju između škola i lokalnih partnera, organizaciju školskog obrazovanja, probleme u obrazovanju i sl., a nužno je prikazati konkretan rezultat suradnje, kao što su seminari, konferencije, publikacije.

Financijska potpora koju Agencija za mobilnost i programe EU dodjeljuje obuhvaća paušalni iznos za financiranje mobilnosti (putovanja) i stvarne troškove dodatnih projektnih aktivnosti.

Prvi korak za prijavu projektnih prijedloga je pronalazak partnerskih ustanova i regija iz država Europske Unije, nakon čega započinje izrada projekta i prijava na natječaj.

U Hrvatskoj prijavu mogu podnijeti gradovi, općine ili županije zaključno do 21. veljače 2011. godine.

Prijave se šalju preporučenom poštom na adresu:

Agencija za mobilnost i programe EU

Gajeva 22

10 000 Zagreb

(Prijava za Regio partnerstvo 2011.)

i elektroničkom poštom na adresu: [email protected] s naslovom poruke: Prijava za Regio partnerstvo 2011.

Više o natječaju, opisu aktivnosti i Nacionalnim pravilima za prijavitelje može se pronaći na web adresi http://www.mobilnost.hr/index.php?id=399, kao i u Vodiču za Comenius Regio partnerstva na web adresi http://www.mobilnost.hr/index.php?id=291.

Za sve dodatne informacije obratite se u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Braće Radić 2/1, Koprivnica, tel.: 621-978 ili putem e-maila: [email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci