15 sij 2011

PARTNER IZ ITALIJE TRAŽI POTENCIJALNE PROJEKTNE PARTNERE ZA PRIJAVU ZAJEDNIČKOG PROJEKTNOG PRIJEDLOGA U OKVIRU PROGRAMA GRUNDTVIG

 

Projektni partner iz Italije Opera Sacra Famiglia traži projektne partnere za prijavu zajedničkog projektnog prijedloga u okviru programa Grundtvig. Opera Sacra Famiglia je privatna, neprofitna organizacija aktivno angažirana u područjima strukovnog obrazovanja i obuke (VET), socijalne uključenosti i lokalnog razvoja.

Projekt u okviru Grundtvig partnerstva usmjeren je na osoblje (odgojitelje i volontere) koje radi s mladima, pripadnicima marginaliziranih skupina na području društvenog, kulturnog i ekonomskog života. Cilj projekta je istražiti kako iskoristiti fotografiju kao oblik umjetnosti i tehniku u svrhu pomaganja ljudima koji su na pragu socijalne isključenosti.

Prema projektnoj ideji, fotografija će biti korištena kako bi poslužila:

– razvoju samosvijesti i odnosa,
– nadjačavanju osobnih i grupnih konflikata,
– razvoju individualne i timske kreativnosti, te
– aktiviranju komunikacijskog i socijalno-kulturnog procesa 
   integracije.

Predviđeno trajanje projekta je 24 mjeseca, s početkom u kolovozu 2011. godine i završetkom u srpnju 2013. godine.

Opera Sacra Famiglia za projektne partnere traži klubove, udruge i škole (javne i privatne organizacije/institucije) koje se bave mladim i odraslim osobama u dobi od 16 do 29 godina.

Zainteresirani potencijalni projektni partneri mogu kontaktirati slijedeće osobe:

Bianca Molinari [email protected]

Franco Venerus [email protected]

Za sve dodatne informacije obratite se u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Braće Radić 2/1, Koprivnica, tel.: 621-978 ili putem e-maila: [email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci