13 sij 2011

IDEMO INSTITUT ZA DEMOKRACIJU RASPISAO JE NATJEČAJ MEĐUNARODNE MREŽE FONDACIJA OTVORENO DRUŠTVO ZA PODRŠKU PROJEKTIMA ZA UBLAŽAVANJE EKONOMSKE KRIZE

 

IDEMO Institut za demokraciju objavio je natječaj Međunarodne mreže fondacija Otvoreno društvo za podršku projektima za ublažavanje ekonomske krize.

Natječaj je otvoren za projekte koji:
–  utječu na smanjenje nezaposlenosti i siromaštva (npr. projekti koji nude profesionalnu obuku ili prekvalifikaciju za rizične skupine; projekti usmjereni na jačanje kompetencija rizičnih skupina u traženju poslu, te povećanje njihove zapošljivosti)

– doprinose samozapošljavanju i razvijanju malog poduzetništva (npr. projekti obuke  i pomoći pri razvijanju vlastitog poduzetništva; projekti osnivanja zadruga; projekti s ciljem razvoja i promicanja poduzetničkog duha i samozapošljavanja među nezaposlenima)

– proširuju pristup obrazovnim programima ili poboljšavaju kvalitetu obrazovanja za djecu i mlade iz obitelji neposredno pogođenih krizom (npr. projekti predškolske skrbi za djecu iz rizičnih skupina; projekti obrazovne i/ili financijske potpore za djecu i mlade iz obitelji neposredno pogođenih krizom)  

– proširuju ponudu kulturnih sadržaja u području nezavisne kulture (izvan-institucionalna produkcija i prezentacija kulturnih sadržaja, s naglaskom na društveno angažirane i umjetnički relevantne aktivnosti koje promiču vrijednosti otvorenog društva; širenje pristupa kulturnim sadržajima)

– pružaju direktnu pomoć građanima/kama u osvještavanju, zagovaranju i ostvarivanju ljudskih prava te rješavanju problema koji proizlaze iz krize (npr. kroz programe informiranja i savjetovanja o socijalnim i radnim pravima; zagovaranja u ime rizičnih skupina građana; projekti solidarnosti unutar lokalnih zajednica; projekti pružanja održivih modela socijalne pomoći i podrške).

Pravo podnošenja projekata imaju: organizacije civilnog društva, poslovna udruženja, tvrtke, državna tijela i tijela lokalne samouprave.

Natječaj je otvoren do 1. rujna 2011. godine. Rokovi za podnošenje projektnih prijedloga su 1. veljače, 1. svibnja i 1. rujna 2011.

Obrazac za prijavu projekta možete naći na internet stranici http://www.idemo.hr

Za sve dodatne informacije obratite se u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Braće Radića 2/1, Koprivnica, tel.: 621-978 ili putem e-maila: [email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci