21 ožu 2010

OBJAVLJEN JAVNI POZIV MINGORP-a PODUZETNIŠTVO U KULTURI

Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva objavilo je javni poziv pod nazivom Poduzetništvo u kulturi.

Cilj javnog poziva je poticanje poduzetništva u kulturi, promicanje kulturnih industrija i poduzetničkih projekata u kulturi.

Prijaviti se mogu subjekti malog gospodarstva koji obavljaju djelatnost u kulturi – obrti, mala i srednja trgovačka društva i zadruge, ustanove osim javnih ustanova, samostalni umjetnici, umjetničke organizacije i institucije u kulturi koje provode kulturne poduzetničke projekte.

Kriteriji za prijavu su slijedeći:

–          pozitivno poslovanje,
–          sjedište na području Republike Hrvatske,

–          u privatnom vlasništvu državljana Republike Hrvatske
       (samostalni umjetnici moraju biti državljani Republike
        Hrvatske),
–          najmanje 1 zaposlen na neodređeno vrijeme, uključujući i
       vlasnika (osim samostalnih umjetnika),
–          upis novog obrta s početkom rada,
–          podmirene obveze prema državi,
–          podmirene obveze prema zaposlenicima,
–          namjenski opravdana sredstva dobivena u 2009. godini.
 

Državna potpora može se koristiti za nabavu novih tehnologija za provedbu kulturnih projekata, uključujući informatičku opremu i programe kao i multumedijalnu opremu, ulaganja u znanja za primjenu novih tehnologija u kulturi (tečajevi, seminari, radionice), ulaganja u marketing kulturnih projekata, zakup prostora za organizaciju kulturnih aktivnosti, pokriće dijela troškova vanjskih suradnika u provedbi poduzetničkog projekta u kulturi, te sufinanciranje projekata i programa svojstvenih poduzetništvu u kulturi.

Maksimalan iznos potpore je do 75% opravdanih troškova projekta odnosno do 100.000,00 kuna. Troškovi se priznaju retrogradno do 8 mjeseci od dana objave javnog poziva.

Rok za prijavu je zaključno do 05. svibnja 2010. godine.

Dodatne informacije o Javnom pozivu, kao i obrazac za prijavu dostupni su na slijedećoj web adresi: http://www.mingorp.hr/default.aspx?id=1618.

Za sve dodatne informacije obratite se u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Braće Radića 2/1, Koprivnica, tel: 621-978 ili putem e-maila: [email protected]“>[email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci