07 velj 2010

ODRŽAN 6. PO REDU MEĐUNARODNI PČELARSKI SAJAM

U organizaciji Bjelovarskog sajma d.o.o., Hrvatskog pčelarskog saveza i Pčelarskog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije, 6. i 7. veljače 2010. godine, održan je 6. po redu Međunarodni pčelarski sajam. Sajam se održavao na sajamskim prostorima Bjelovarskog sajma d.o.o. u Gudovcu pokraj Bjelovara, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, te supokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva. Sajam je svečano otvorila potpredsjednica vlade Republike Hrvatske gospođa Đurđa Adlešić. Na sajmu je svoje proizvode predstavilo preko stotinjak izlagača iz Hrvatske te susjednih zemalja.

U organizaciji PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja, na sajmu je nastupilo troje izlagača s područja Koprivničko-križevačke županije: OPG IVANČICA PRILIKA iz Đurđevca, svječarski i medičarski obrt ZDENKINI MEDENJACI, vl. Berislav Vrban iz Koprivnice, te obrt za proizvodnju sredstava za dimljenje pčela KUKI-PAL, vl. Vjekoslav Kukec iz Koprivnice.

Osim izložbenog dijela sajma, sajam se sastojao i od edukativnog dijela, u okviru kojeg je održano 7 stručnih predavanja koja su održali istaknuti stručnjaci s područja pčelarstva iz Hrvatske, te zemalja Njemačke i Srbije na slijedeće teme: „Pčele, pčelarska praksa i Varooza – njemački modeli suzbijanja”,„Suncokret – medonosna biljka?”, „Uzgojno – selekcijskim radom do boljih matica”, „Prehrana pčela u rano proljeće”, „Med u prehrani i dijeto terapiji, “Nozemoza – stara ili nova bolest?”, te „Tehnološke pogreške u suvremenom pčelarenju”.

ODRŽAN 6. PO REDU MEĐUNARODNI PČELARSKI SAJAM

ODRŽAN 6. PO REDU MEĐUNARODNI PČELARSKI SAJAM

ODRŽAN 6. PO REDU MEĐUNARODNI PČELARSKI SAJAM

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci