04 stu 2009

NAJAVA 12. PO REDU OBRTNIČKOG I GOSPODARSKOG SAJMA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE U KRIŽEVCIMA

Ovogodišnji dvanaesti po redu Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije održati će se u Križevcima od 06. do 08. studenog 2009. godine.

Sajam se održava u organizaciji Koprivničko-križevačke županije, Grada Križevaca, Križevačkog poduzetničkog centra d.o.o., HGK-Županijske komore Koprivnica, HOK-Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije, Udruženja obrtnika Križevci, PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja, Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije i Turističke zajednice Grada Križevaca a pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva.

Sajam se održava na već tradicioanlnoj lokaciji prostora bivše vojarne, odnosno na uređenom izlagačkom prostoru od 4000 m2 zatvorenog prostora (u četiri paviljona) i 2000 m2 otvorenog prostora, u samom središtu grada Križevaca, na Trgu Svetog Florijana.

U petak, 06. studenog 2009. godine s početkom u 11,00 sati održati će se svečano otvorenje dvanaestog po redu Obrtničkog i gospodarskog sajma Koprivničko-križevačke županije.

Bogat program sajma će i ove godine osim predstavljanja 245 poduzetnika na izložbenom prostoru sajma ponuditi i okrugle stolove o poduzetništvu i poljoprivredi, prezentacije i stručne skupove, radionice, turističke i gastro-izložbe, degustaciju jela i pića Koprivničko-križevačke županije, tradicionalno «krštenje mošta» uz degustaciju mošta i vina Koprivničko-križevačke žuapnije, modnu reviju i reviju frizura, izložbu malih životinja, natjecanje u šumarskim disciplinama te još mnoštvo zanimljivih sadržaja.

Tako će se u petak 06. studenog 2009. godine u okviru 6. Europskog dana poduzetnika-2. EDE Križevci 2009. s početkom u 14,00 sati održati Okrugli stolovi za poduzetnike koje organizira Križevački poduzetnički centar, a mjesto održavanja biti će mala dvorana hotela Kalnik u Križevcima.

Teme okruglog stola biti će:

– „CIP Okvirni program za konkurentnost i inovacije-Program poduzetništvo i inovacije (EIP)»

Predavač će biti gospođa Snježana Ivić Pavlovski iz Uprave za malo gospodarstvo Ministarstva gospodarstva,rada i poduzetništva

Također će biti održan i okrugli stol na temu „Toplinska rješenja na biomasu ” u sklopu programa zajednice «Inteligentna energija-Europa(IEE)-Europski program konkurentnosti i inovacije 2007-2013» na kome će predavati stručnjaci iz Šumarske savjetodavne službe, Šumarske biomase d.o.o., Regionalne energetske agencije sjeverozapadne Hrvatske i Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva.

Pozivamo sve zainteresirane poduzetnike da sudjeluju u Okruglom stolu za poduzetnike i informiraju se o aktualnostima iz navedenih tematika koje će biti predmet okruglog stola.

U nedjelju 08. studenog 2009. godine u vremenu od 10,00 do 12,00 održat će se Okrugli stol za poljoprivrednike koji organizira PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja na temu IPARD Programa-mjere, prihvatljiva ulaganja, kriteriji, uvjeti korištenja sredstava i praktična uputstva koji će se održavati u Pučkom otvorenom učilištu u Križevcima, na adresi Antuna Gustava Matoša 4.

Predavači će biti predstavnici Uprave za ruralni razvoj upravna direkcija SAPARD/IPARD programa i Ravnateljstva za tržišnu strukturnu potporu u poljoprivredi Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja.

Također s početkom u 12,00 sati u maloj dvorani hotela “Kalnik» održati će se i predavanje o bistrenju vina i nove tehnologije u vinarstvu i podrumarstvu. Organizator predavanja je tvrtka Kokot Agro d.o.o. proizvodnja i trgovina, zastupnici Enologica Vason iz Italije a predavač će biti gospodin Goran Perić, enolog.

PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja i ove će se godine predstaviti na unutarnjem izlagačkom prostoru ukupne površine 12 m².

Pozivamo sve zainteresirane da posjete izlagački prostor PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja na kome će se svi zainteresirani moći informirati o aktivnostima PORE, kao i o aktualnim programima i projektima koje PORA provodi.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci