14 lis 2009

OBJAVLJEN NATJEČAJ «USPOSTAVA POTPORE SOCIJALNOJ INTEGRACIJI I ZAPOŠLJAVANJU OSOBA U NEPOVOLJNOM POLOŽAJU I MARGINALIZIRANIH OSOBA»

U okviru Komponente IV IPA Programa Razvoj ljudskih potencijala i Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2009. objavljen je natječaj za uspostavu potpore socijalnoj integraciji i zapošljavanju osoba u nepovoljnom položaju i marginaliziranih osoba.

Cilj natječaja je promocija socijalnog uključivanja dugoročno nezaposlenih osoba kroz povećanje njihove motivacije za sudjelovanje na tržištu rada, poticanje sudjelovanja u društvenim aktivnostima, povećanje razine zapošljavanja i podizanje razine društvene svijesti o anti diskriminacijskim pitanjima na radnom mjestu.

Prijaviti se mogu nevladine neprofitne organizacije, ustanove, privatne institucije, tvrtke, lokalne i regionalne vlasti, te međunarodne organizacije iz zemalja članica EU, Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Srbije, crne Gore, Turske i Kosova, registrirane najmanje dvije godine.

Za prijavu projektnog prijedloga potrebna su najmanje tri partnera. Projekt može trajati maksimalno 12 mjeseci, te se sve aktivnosti moraju provoditi u Hrvatskoj.

Minimalan iznos sredstava koji se projektom može ostvariti je 60.000,00 Eura, dok se maksimalno može ostvariti 120.000,00 Eura. Financijska potpora može pokrivati minimalno 70%, a maksimalno 85% ukupnih prihvatljivih troškova projekta.

Rok za podnošenje projektnih prijedloga je zaključno do 18. siječnja 2010. godine.

Dodatne informacije o natječaju, kao i obrazac za prijavu dostupni su na slijedećoj web adresi:

https://webgate.ec.europa.eu/europeaid/online-services/index.cfm?ADSSChck=1255592659308&;do=publi.detPUB&searchtype=QS&orderby=upd&orderbyad=Desc&nbPubliList=15&page=1&aoref=129121.

Za sve dodatne informacije, kao i stručnu i tehničku pomoć obratite se u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Braće Radića 2/1, Koprivnica, tel: 621-978 ili putem e-maila: [email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci