24 ruj 2009

OBJAVLJENA DVA NATJEČAJA U OKVIRU MEDIA PROGRAMA

Izvršna agencija Europske komisije za obrazovanje, audiovizualne aktivnosti i kulturu objavila je dva natječaja u okviru Programa MEDIA.

Natječaj pod nazivom Audiovizualni festivali ima za cilj poboljšati pristup šire javnosti europskim audiovizualnim djelima, unaprijediti promociju europskog kinematografskog i audiovizualnog naslijeđa, te unaprijediti suradnju europskih kinematografskih i audiovizualnih organizacija.

Prijaviti se mogu europske organizacije (privatne tvrtke, neprofitne organizacije, udruženja, zaklade, općine, gradovi) iz zemalja članica MEDIA Programa (zemlje članice EU, Island, Lihtenštajn, Norveška, Švicarska i Hrvatska).

Projektom se može ostvariti minimalno 10.000,00 eura, a maksimalno 75.000,00 eura. Potpora po pojedinom projektu ne može prijeći više od 50% prihvatljivih troškova projekta.

Rok za podnošenje projektnih prijedloga je zaključno do 27. studenog 2009. godine za one projekte čiji početak provedbe je predviđen između 01. svibnja 2010. godine i 31. listopada 2010. godine, te zaključno do 30. travnja 2010. godine za one projekte čiji početak provedbe je predviđen između 01. studenog 2010. godine i 30. travnja 2011. godine.

Dodatne informacije o natječaju, kao i obrazac za prijavu dostupni se na slijedećoj web adresi:

http://ec.europa.eu/information_society/media/festiv/forms/index_en.htm.

Natječaj pod nazivom Potpora televizijskim prijenosima europskih audiovizualnih radova ima za cilj promovirati transnacionalne televizijske prijenose europskih audiovizualnih radova produciranih od strane nezavisnih produkcijskih kuća, kako bi se što bolje povezali i uspostavila suradnja između onih koji produciraju, snimaju, emitiraju i distribuiraju audiovizualne radove.

Prijaviti se mogu nezavisne TV produkcijske kuće iz zemalja članica EU, Islanda, Lihtenštajna, Norveške, Švicarske i Hrvatske.

Projektom se može ostvariti maksimalno 500.000,00 eura za radove iz područja fikcije i animirane projekte odnosno ne više od 12,5% prihvatljivih troškova producenta, te 300.000,00 eura za kreativne dokumentarne projekte odnosno ne više od 20% prihvatljivih troškova.

Rokovi za podnošenje projektnih prijedloga su zaključno do 27. studenog 2009. godine, 05. ožujka 2010. godine i 28. lipnja 2010. godine.

Dodatne informacije o natječaju, kao i obrazac za prijavu dostupni se na slijedećoj web adresi:

http://ec.europa.eu/information_society/media/producer/tv/detail/index_en.htm

Za sve dodatne informacije, kao i stručnu i tehničku pomoć obratite se u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Braće Radića 2/1, Koprivnica, tel: 621-978 ili putem e-maila: [email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci