15 lip 2009

MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, RADA I PODUZETNIŠTVA OBJAVILO JAVNI POZIV ZA PROJEKT INTERNACIONALIZACIJE HRVATSKOG GOSPODARSTVA ZA 2009. GODINU

Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva objavilo je Javni poziv za Projekt internacionalizacije hrvatskog gospodarstva za 2009. godinu.

Predmet Javnog poziva je dodjela bespovratnih financijskih sredstava Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva za internacionalizaciju hrvatskog gospodarstva kroz poticanje jačanja partnerskih odnosa i povezivanja tvrtki radi njihove snažnije promocije te lakšeg izlaska na inozemna tržišta.

Korisnici državne potpore po ovom projektu su:

– udruženi gospodarski subjekti sa sjedištem u Republici Hrvatskoj koji provode aktivnosti predstavljanja hrvatskog gospodarstva na inozemnom tržištu,

– asocijacije gospodarskih subjekata, odnosno partnerske institucije – Hrvatska gospodarska komora (HGK), Hrvatska obrtnička komora (HOK), Hrvatska udruga poslodavaca (HUP), Agencija za promicanje izvoza i ulaganja (APIU), Hrvatski izvoznici (HIZ), koji provode aktivnosti predstavljanja hrvatskog gospodarstva na međunarodnim tržištima.

Sredstva su nepovratna, a namijenjena su za slijedeće projektne aktivnosti:

– B1 – Zajednički nastup na inozemnim sajmovima

Intenzitet potpore po sajmu može iznositi do 50 % troškova zajedničkog nastupa, maksimalno  300.000,00 kn.

– B2 – Organiziranje gospodarskih misija na međunarodnim tržištima

Intenzitet potpore po aktivnosti može iznositi do 50 % ukupnih troškova, maksimalni iznos potpore iznosi 150.000,00 kn.

– B3 – Promidžbeno-trgovačka predstavništva na novim međunarodnim tržištima

Intenzitet potpore za 2009. godinu iznosi do 50% troškova, maksimalno 350.000,00 kn.

Projekt će se realizirati tijekom 2009. godine, do iskorištenja sredstava.

Za sve dodatne informacije vezane za Javni poziv kao i projektnu dokumentaciju obratite se u PORU Razvojnu agenciju na broj telefona 048/621-978 ili putem e-maila [email protected]“>[email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci