08 lip 2009

MINISTARSTVO OBITELJI, BRANITELJA I MEĐUGENERACIJSKE SOLIDARNOSTI OBJAVILO JAVNI POZIV ZA MJERU SAMOZAPOŠLJAVANJA I ZAPOŠLJAVANJA NEZAPOSLENIH HRVATSKIH BRANITELJA

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti objavilo je Javni poziv za Mjeru samozapošljavanja iz Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanje nezaposlenih hrvatskih branitelja i djece smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih branitelja.

Ciljnu skupinu čine nezaposleni hrvatski branitelji, te nezaposlena djeca smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja.

Potporu mogu ostvariti osobe iz ciljne skupine koje su bile nezaposlene najmanje 30 dana u trenutku podnošenja zahtjeva ili prije početka uplaćivanja doprinosa za mirovinsko osiguranje ukoliko je isto započelo nakon 16. rujna 2008. godine, odnosno najmanje 30 dana prije osnivanja i registracije djelatnosti, koja je osnovana i registrirana nakon 16. rujna 2008. godine.

Novčana potpora iznosi 30.000,00 kn i isplaćuje se dvokratno: 15.000,00 kn po odobravanju zahtjeva, a 15.000,00 kn po dostavi prvog izvješća s računom ili kupoprodajnim ugovorom za strojeve, opremu ili drugo.

U državnom proračunu za 2009. godinu planirana su sredstva za odobravanje 160 zahtjeva zaprimljenih unutar ovog Javnog poziva.

Rok za podnošenje zahtjeva je zaključno do 07. srpnja 2009. godine.

Dodatne informacije o Javnom pozivu, kao i obrazac za prijavu dostupni se na slijedećoj web adresi:  http://www.mobms.hr/obavijesti/natjecaji-i-javni-pozivi.aspx .

Za sve dodatne informacije obratite se u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Braće Radića 2/1, Koprivnica, tel: 621-978 ili putem e-maila: [email protected]“>[email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci