07 svi 2009

OBILJEŽAVANJE EUROPSKOG TJEDNA 2009. GODINE

Prigodom obilježavanja Dana Europe koji se slavi 09. svibnja, te obilježavanja Europskog tjedna, Koprivničko-križevačka županija, Grad Koprivnica i Županijski savjet za europske integracije su 06. svibnja 2009. godine na Zrinskom trgu u Koprivnici preuzeli ulogu domaćina, te dočekali Šefa Delegacije Europske komisije u Republici Hrvatskoj gospodina Vincenta Degerta, predstavnike Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, te veleposlanike Republike Mađarske i predstavnike veleposlanstva Republike Češke i Finske.

EU bus je ove godine posjetio Koprivnicu, te kroz informiranje i edukaciju pokušao građanima približiti EU.

Prigodnim programom na Trgu predstavili su se učenici Glazbene škole Fortunat Pintarić Koprivnica), naši najmlađi polaznici dječjeg vrtića “Smiješak”, kreativni kutak – dječji vrtić Tratinčica, mladi koji njeguju kulturnu baštinu (PŠ Ždala, KUD Koprivnički Ivanec i OŠ G. Karlovčana Đurđevac), a svoju stvaralačku kreativnost predstavili su (OŠ “A.N.Gostovinski”, Obrtnička škola Koprivnica, Gimnazija dr. I. Kranjčeva Đurđevac, OŠ Andrije Palmovića Rasinja) te naši obrtnici (10 izlagača tradicijskih proizvoda od meda, vina, kupinovog vina, rakija, medičarskih proizvoda – Kamiva, Vinarija Koren, Kupin, Pampa-tea, Pograd i Tera, Pro-med, Tepka, Vias, OPG Platužić, Špičko) i Udruga sv. Ana te Mijo Jaković – slikar iz Molvi), koji nastavljaju razvijati tradicijsku i obrtničku baštinu ovog kraja kao i naši turistički djelatnici županije i gradova koji promiču kulturne i prirodne znamenitosti naše županije diljem zemlje, Europe i dalje.

PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja je u suradnji sa Koprivničko-križevačkom županijom i HGK-Županijskom komorom Koprivnica na zajedničkom štandu također nastojala približiti građanima projekte i suradnju sa prekograničnim partnerima.

Prezentacijom prirodnih, kulturnih i gospodarskih osobito poduzetničkih vrijednosti na području naše Županije predstavljene su vrijednosti regionalnih i lokalnih različitosti od kojih je sastavljena naša Županija.

Nakon obilaska Zrinskog trga, gosti su prisustvovali Konferenciji „Konkurentnost malih i srednjih poduzetnika” koja se održala u prostorijama HGK-Županijske komora Koprivnica u organizaciji PORA-e Razvojne agencije Podravine i Prigorja, Koprivničko-križevačke županije, HGK-Županijske komora Koprivnica, HOK-Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije i Županijskog savjeta za europske integracije.

OBILJEŽAVANJE EUROPSKOG TJEDNA 2009. GODINE

OBILJEŽAVANJE EUROPSKOG TJEDNA 2009. GODINE

OBILJEŽAVANJE EUROPSKOG TJEDNA 2009. GODINE

OBILJEŽAVANJE EUROPSKOG TJEDNA 2009. GODINE

OBILJEŽAVANJE EUROPSKOG TJEDNA 2009. GODINE
Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci