01 pro 2008

OBJAVLJEN JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PROJEKTNIH PRIJEDLOGA IZ PROGRAMA FP7

Seventh Framework Programme – FP7 objavio je Javni poziv za podnošenje projektnih prijedloga IRSES u okviru međunarodne istraživačke sheme za razmjenu osoblja Marie Curie.

Javni poziv je namijenjen neprofitnim javnim ili privatnim organizacijama koje se bave istraživanjem, te dolaze iz jedne od 27 zemalja članica EU i zemalja kandidatkinja.

Za podnošenje projektnih prijedloga obvezno je minimalno partnerstvo od dvije zemlje članice EU ili zemlje članice EU i zemlje kandidatkinje koje u projektnom prijedlogu uspostavljaju suradnju s zemljama s kojima EU ima potpisan sporazum o znanosti i tehnologiji (Argentina, Australija, Brazil, Kanada, Kina, Čile, Egipt, Indija, Japan, Republika Koreja, Meksiko, Maroko, Novi Zeland, Rusija, Južna Afrika, Tunis, Ukrajina, SAD) ili zemljama koje pokriva europska politika o susjedstvu (Armenija, Azerbajđan, Bjelorusija, Armenija, Moldova, Ukrajina, Alžir, Jordan, Libanon, Libija) odnosno trećim zemljama.

Prijavitelji moraju podnijeti zajednički program o razmjeni istraživačkog osoblja, koji uključuje mobilnost prema trećim zemljama partnerima i obrnuto.

Trajanje razmjene može biti maksimalno 12 mjeseci. Svaki istraživač koji dolazi iz zemlje članice EU ili zemlje kandidatkinje za boravak u trećoj zemlji dobit će 1.800,00 Eura na mjesec.

Projektni prijedlog se sastoji od dva dijela i podnosi se elektronskim putem na web adresi https://www.epss-fp7.org.

Rok za podnošenje projektnih prijedloga je 27. ožujka 2009. godine.

Sva dokumentacija potrebna za podnošenje projektnih prijedloga dostupna je na web adresi: http://cordis.europa.eu/fp7/dc/index.cfm

Za sve detaljnije informacije kao i svu potrebnu stručnu pomoć obratite se u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja na tel: 621-978 ili putem e-maila: [email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci