10 stu 2008

U KRIŽEVCIMA ZAVRŠEN 11. OBRTNIČKI I GOSPODARSKI SAJAM KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

U nedjelju, 09. studenoga 2008. godine, završio je jedanaesti  po redu Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije  koji je trajao od 07. do 09. studenog 2008. godine u Križevcima, a održan je pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva.

Sajam je svečano otvorio potpredsjednik Vlade RH  i  ministar gospodarstva, rada i poduzetništva gospodin Damir Polančec, a prisutnima su se obratili i predsjednik Organizacijskog odbora sajma i župan Koprivničko-križevačke županije gospodin Darko Koren,  gradonačelnik grada Križevaca gospodin Branko Hrg, župan Zagrebačke županije gospodin Stjepan Kožić, predsjednik HGK – Županijske komore Koprivnica gospodin Miroslav Vitković, predsjednik HOK-a  gospodin Mate Topić, te potpredsjednik Sabora gospodin Josip Friščić. 

Na više od 6000 m2 otvorenog i zatvorenog prostora  u četiri paviljona, na sajmu se predstavilo više od dvjesto izlagača iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Italije.

Na sajmu su se uz poduzetnike predstavile i županije i gradovi, razvojne agencije, obrtničke i gospodarske komore, udruženja obrtnika, institcije i drugi.

Županija partner ovogodišnjeg Županijskog obrtničkog i gospodarskog sajma bila je Zagrebačka županija.

Sajam je osim izložbenog dijela bio popraćen i dodatnim sadržajem od kojih ističemo dva okrugla stola.

Tako je 08. studenoga 2008. godine, u subotu, u organizaciji Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, održan Okrugli stol za poduzetnike, na kojemu je ravnateljica  Uprave za malo gospodarstvo, gospođa Tihana Kraljić, održala predavanje na temu »Provedba operativnog plana poticanja malog i srednjeg poduzetništva za 2008. godinu, dok je ispred Uprave za poticanje izvoza i ulaganja, gospodin Sani Ljubunčić održao predavanje na temu «Zakon o poticanju ulaganja».

Okruglom stolu prisustvovalo je oko četrdeset sudionika, poduzetnika, predstavnika županijskih institucija, komora i medija.

U nedjelju, 09. studenoga 2008. godine u organizaciji Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, održan je Okrugli stol za poljoprivrednike, kojem je prisustvovalo oko pedesetak sudionika.

Ravnatelj Uprave za poljoprivredno zemljište gospodin Željko Vincek, održao je predavanje na temu »Poljoprivredno zemljište», dok je gospođa Renata Miković iz Odjela za nacionalno strukturnu potporu, održala predavanje na temu «Novosti u Pravilniku za kapitalna ulaganja».

Sajam je završio u 16,00 sati izvlačenjem Nagradne igre za posjetitelje.
PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja svoje je aktivnosti, programe, te aktualne seminare  i projekte predstavila na unutarnjem izlagačkom prostoru ukupne površine 12 m2.

Sajam je svečano otvorio potpredsjednik Vlade RH i ministar gospodarstva, rada i poduzetništva gospodin Damir Polančec

U organizaciji MINGORP-a održan je okrugli stol za poduzetnike

Mnogi poduzetnici postavljali su pitanja vezano uz provedbu Operativnog plana poticanja malog i srednjeg poduzetništva i Zakon o poticanju ulaganja

Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja organiziralo je Okrugli stol za poljoprivrednike

Ravnatelj Uprave za poljoprivredno zemljište gospodin Željko Vincek i Renata Miković iz Odjela za nacionalno strukturnu potporu Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja

Izlagački prostor PORE Razvojne agencije posjetio je župan Koprivničko-križevačke županije sa zamjenicima

otpredsjednik Vlade RH i ministar gospodarstva, rada i poduzetništva, ravnateljica Uprave za malo gospodarstvo i gradonačelnik grada Križevaca također su posjetili izlagački prostor PORE

Izlagački prostor PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja
Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci