06 stu 2008

OBJAVLJEN NATJEČAJ MINISTARSTVA OBITELJI, BRANITELJA I MEĐUGENERACIJSKE SOLIDARNOSTI – PRIJAVA PROGRAMA/PROJEKATA UDRUGA IZ DOMOVINSKOG RATA ZA DODJELU FINANCIJSKE POTPORE

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti objavilo je natječaj za dodjelu financijske potpore u okviru raspoloživih sredstava Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2008. godini.

Na natječaj se mogu prijaviti udruge iz Domovinskog rata (stradalničke i braniteljske) s državne razine i udruge na lokalnim razinama.

Da bi ostvarile financijska sredstva, Udruge državne razine moraju djelovati na području Republike Hrvatske i biti organizirane kao savez, zajednica ili republička udruga, te imati organizirano članstvo kroz mrežu od najmanje pet ustrojbenih oblika u različitim županijama (temeljnih udruga, podružnica i ogranaka).

Prihvatljive su Udruge na lokalnim razinama koje djeluju na području općine, grada ili županije.

Udruga može prijaviti najviše jedan program/projekt koji će provoditi u 2008. godini.

Prioriteti koji će se ovim natječajem financirati su:

– programi i projekti psihosocijalne rehabilitacije hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata,

– projekti očuvanja stečevina Domovinskog rata i zaštite moralnog digniteta hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata,

– projekti socijalnog uključivanja i osnaživanja obitelji poginulih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu.

Rok za prijavu programa/projekata je 30 dana od dana objave natječaja – 03. prosinca 2008. godine.

Za detaljnije informacije o Javnom pozivu, obrazac Zahtjeva, kao i potrebnu stručnu pomoć, obratite se u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja na tel: 621-978 ili putem e-maila: [email protected]“>[email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci