27 lis 2008

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE, RIBARSTVA I RURALNOG RAZVOJA OBJAVILO JE NATJEČAJ ZA SUFINANCIRANJE IZGRADNJE I REKONSTRUKCIJE/ADAPTACIJE SKLADIŠNE I LOGISTIČKE INFRASTRUKTURE U 2008. GODINI

Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja objavilo je natječaj za sufinanciranje izgradnje i rekonstrukcije/adaptacije skladišne i logističke infrastrukture u 2008. godini.

Predmet natječaja je dodjela nepovratnih sredstava Ministarstva za 2008. godinu. Sredstva sufinanciranja su namjenska i nepovratna a dodjeljuju se za:

  1. izgradnje hladnjača s kontroliranom atmosferom (ULO-hladnjače, dinamična atmosfera, kontrolirana atmosfera i slično) za dugotrajno čuvanje voća, s logističkim centrom;
  2. izgradnje i rekonstrukcije/adaptacije logističkih centara za voće i/ili povrće i/ili krumpir i/ili korjenasto povrće sa namjenom prijema robe, čišćenja, sortiranja i pakiranja robe, rashlađivanja i čuvanja;
  3. izgradnje i rekonstrukcije/adaptacije skladišta s aktivnom ventilacijom za skladištenje krumpira i korjenastog povrća u box-paletama ili u rasutom stanju (podna).

Pravo sudjelovanja na natječaju imaju: komercijalna poljoprivredna gospodarstva u sustavu PDV-a, trgovačka društva, obrti i poljoprivredne zadruge.

Ministarstvo će sudjelovati u sufinanciranju projekata bespovratnom potporom u novcu u visini do najviše 50% od vrijednosti investicije utvrđene troškovnikom (bez PDV-a), ali maksimalno 3.500.000,00 kuna po projektu.

Rok za podnošenje prijava na natječaj je 22. studeni 2008. godine.

Za sve dodatne informacije o natječaju i natječajnu dokumentaciju obratite se u  PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja za promicanje i provedbu razvojnih aktivnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji, tel: 048/621-978.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci