26 lis 2008

PROGRAM POTPORA INDUSTRIJI TEKSTILA I ODJEĆE I INDUSTRIJI KOŽE I PROIZVODA OD KOŽE ZA 2008. GODINU

Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva objavilo je natječaj za program potpora industriji tekstila i odjeće i industriji kože i proizvoda od kože za 2008. godinu.

Predmet natječaja je dodjela financijskih sredstava Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva za sufinanciranje provedbe Operativnog programa potpora industriji tekstila i odjeće i industriji kože i proizvoda od kože za 2008. godinu.

Sredstva su bespovratna i dodjeljuju se kao subvencija trgovačkim društvima i poduzetnicima,

fizičkim osobama koja ostvaruju dohodak od obrta i s obrtom izjednačenim djelatnostima.

Korisnici državne potpore mogu biti:

– Trgovačka društva sa sjedištem u Republici Hrvatskoj čija je osnovna djelatnost definirana djelatnostima proizvodnje u području 13 – Proizvodnja tekstila, 14 – Proizvodnja odjeće i 15 – Proizvodnja kože i srodnih proizvoda Nacionalne klasifikacije djelatnosti 2007.

– Poduzetnik, fizička osoba koja ostvaruje dohodak od obrta i s obrtom izjednačenim djelatnostima čija je osnovna djelatnost definirana djelatnostima proizvodnje u području 13 – Proizvodnja tekstila, 14 – Proizvodnja odjeće i 15 – Proizvodnja kože i srodnih proizvoda Nacionalne klasifikacije djelatnosti 2007., ako zadovoljava jedan od uvjeta iz članka 2. stavka 4. Zakona o porezu na dobit (Narodne novine broj 177/04).

Sredstva državne potpore dodjeljuju se za usavršavanje za slijedeće Projekte:

– Projekt poticanja proizvodnje proizvoda s većim udjelima dodane vrijednosti

– Projekt razvoja robnih marki

– Projekt razvoja kanala distribucije

– Projekt obrazovanja i stručnog osposobljavanja kadrova

Rok za podnošenje prijava za natječaj je 20 dana od dana objave u Narodnim novinama.

Za sve dodatne informacije o natječaju obratite se u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja za promicanje i provedbu razvojnih aktivnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji, tel: 048/621-978.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci