15 lis 2008

MINISTARSTVO TURIZMA OBJAVILO JAVNI POZIV – «TURIZAM KROZ REGIJE»

Ministarstvo turizma objavilo je Javni poziv za dodjelu bespovratnih financijskih poticaja ulaganjima u javnu turističku infrastrukturu u funkciji razvoja turizma na određenoj destinaciji u 2008. godini pod nazivom «Turizam kroz regije».

Cilj Javnog poziva je razvoj osnovne turističke infrastrukture kao pretpostavke za daljnji razvoj turizma u suradnji s jedinicama lokalne samouprave s ciljem podizanje nivoa ukupne turističke ponude na razinama destinacija.

Bespovratna sredstva dodjeljuju se za projekte i izradu projektne dokumentacije za javnu infrastrukturu u funkciji turizma čime se omogućuje stavljanje u funkciju dodatnih turističkih sadržaja.

Sredstva se odnose na:

–         projekte uređenja postojeće javne turističke infrastrukture i obogaćivanja sadržaja

–         izgradnju javne infrastrukture koja omogućava uspostavu tematskih turističkih putova (biciklističkih, pješačkih, vinskih i dr.)

–         stavljanje u funkciju turizma objekata kulturno-povijesne i prirodne vrijednosti

–         uređenje ostale javno turističke infrastrukture.

Prijaviti se mogu tijela područne (regionalne) uprave (županije) i lokalne samouprave (gradovi, općine). Iznimno nositelji projekta mogu biti i pravne i fizičke osobe, uz suglasnost jedinica područne (regionalne) i lokalne samouprave, ukoliko se projekt odnosi na javnu infrastrukturu.

Ministarstvo sufinancira do 50% ukupnih troškova pojedinačnog projekta, a najviše do 500.000,00 kuna.

Javni poziv je otvoren tijekom 2008. godine do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 28. studenog 2008. godine.

 

Za detaljnije informacije o Javnom pozivu, obrazac Zahtjeva, kao i potrebnu stručnu pomoć, slobodno se obratite u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja na tel: 621-978 ili putem e-maila: [email protected]“>[email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci