30 ruj 2008

JAVNI POZIV MINISTARSTVA OBITELJI, BRANITELJA I MEĐUGENERACIJSKE SOLIDARNOSTI – MJERA POTPORE PROGRAMA STRUČNOG OSPOSOBLJAVANJA I ZAPOŠLJAVANJA NEZAPOSLENIH HRVATSKIH BRANITELJA I DJECE SMRTNO STRADALIH, ZATOČENIH ILI NESTALIH HRVATSKIH BRANITELJA

Na temelju Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja nezaposlenih hrvatskih branitelja i djece smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja, Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti objavilo je Javni poziv u svrhu otvaranja novih radnih mjesta za osobe iz ciljne skupine Programa kroz davanje novčane potpore poslodavcima koji zapošljavaju navedene osobe.

Ciljnu skupinu čine nezaposlena djeca smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, nezaposleni hrvatski ratni vojni invalidi iz Domovinskog rata, nezaposleni dragovoljci, te nezaposleni hrvatski branitelji.

Za potporu se mogu kandidirati obrti, obiteljska poljoprivredna gospodarstva u sustavu PDV-a, mala trgovačka društva do 50 zaposlenih i druge pravne osobe koje su registrirane i započele s radom najkasnije u lipnju 2008. godine.

Novčana potpora iznosi 45.000,00 kuna po zaposlenoj osobi iz ciljne skupine. Ukupan iznos isplaćen poduzetniku ne može biti veći od 135.000,00 kuna, te se može ostvariti jednokratno zapošljavanjem tri osobe u istoj godini, odnosno u dva ili tri navrata.

Javni poziv je otvoren do 20. listopada 2008. godine.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, na web stranici www.mobms.hr, u Područnim jedinicama Ministarstva, u županijskim Centrima za psihosocijalnu pomoć hrvatskim braniteljima kao i u PORI Razvojnoj agenciji Podravine i Prigorja na tel. 621-978.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci