17 ruj 2008

DELEGACIJA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE SUDJELUJE NA KONFERENCIJI “AKTIVNO GRAĐANSTVO, MREŽA POBRATIMLJENIH NASELJA”

U okviru Projekta «Spona između prošlosti i budućnosti u zajedničkoj Europi» delegacija u sastavu predstavnika Koprivničko-križevačke županije, Grada Koprivnice, Grada Đurđevca, PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja, Udruge «Potkalnički plemenitaši» iz Gornje Rijeke, Udruge K.V.A.R.K. iz Križevaca, Demokratske zajednice Mađara Hrvatske – Koprivničko-križevačke županije, Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije, Old timer kluba «Biciklin» iz Koprivnice, Hrvatskog časničkog zbora iz Koprivnice i Udruge hlebinskih slikara i kipara naive, sudjelovat će od 18. do 20. rujna 2008. godine na Konferenciji «Aktivno građanstvo, mreža pobratimljenih naselja» u Kaposvaru, županija Somogy.

Ispred Koprivničko-križevačke županije zamjenik župana Vladimir Šadek održat će prezentaciju na temu «Razvojni pravci Koprivničko-križevačke županije», a u dijelu konferencije predstavljanja iskustva uspješne suradnje pobratimljenih naselja prezentaciju će održati zamjenik gradonačelnika Đurđevca Josip Tomica na temu «Đurđevačka razglednica».

Konferenciji će također prisustvovati i predstavnici Bjelovarsko-bilogorske, Virovitičko-podravske i Istarske županije te gradovi Virovitica, Poreč i općine Medulin, Vrsar i Veliko Trojstvo, te predstavnici iz Njemačke koji će prenijeti svoja iskustva u korištenju predpristupnih i strukturnih fondova EU.

Cilj Konferencije je zbližavanje i povezivanje lokalnog stanovništva Mađarske i Hrvatske, razmjena iskustava u korištenju predpristupnih i strukturnih fondova EU, pronalaženje partnera za buduću suradnju u svrhu povezivanja lokalnog stanovništva, poduzetnika, civilnih udruga i jačanja turističke ponude.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci