11 kol 2008

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE, RIBARSTAVA I RURALNOG RAZVOJA OBJAVILO «JAVNI NATJEČAJ ZA ISPLATU NOVČANE NAKNADE PROIZVOĐAČIMA UTOVLJENE PERADI, TE KONZUMNIH I RASPLODNIH JAJA»

Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja objavilo je natječaj kojim će isplatiti novčanu naknadu proizvođačima utovljene peradi, te proizvođačima konzumnih i rasplodnih jaja kako bi se namirila razlika između proizvodne cijene koštanja utovljene peradi za klanje i tržne cijene mesa, odnosno naknada povećanih troškova proizvodnje konzumnih i rasplodnih jaja (rast cijena stočne hrane).

Sudionici natječaja su  proizvođači utovljene peradi za klanje koji su perad isporučili na klanje u odobrene objekte za klanje peradi-klaonice te proizvođači rasplodnih i konzumnih jaja koji su konzumna jaja isporučili na tržište, odnosno rasplodna jaja u daljnju proizvodnju (inkubator).  

 

Kriteriji za isplatu naknade: Naknada će se isplatiti za sve isporučene količine utovljene peradi za klanje te konzumna i rasplodna jaja u periodu od 1. siječnja 2008. godine do 31. ožujka 2008. godine.

Ukupni iznos naknade koji će se isplatiti iznosi 24.574.000,00 kuna od čega će se 85 % vrijednosti iznosa namijeniti proizvođačima utovljene peradi odnosno 15 % proizvođačima konzumnih i rasplodnih jaja.

 

Rok za podnošenje zahtjeva je zaključno s datumom 22. kolovoza 2008. godine.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci