23 srp 2008

OBJAVLJEN JAVNI POZIV «TWINNING ZA RAZVOJ»

Povjerenik Europske Komisije za razvoj i humanitarnu pomoć pozvao je na podnošenje projektnih prijedloga na otvoren Javni poziv «Twinnig for Development» ili «Zbližavanje za razvoj».

Cilj Javnog poziva je zbližiti odnosno uspostaviti veze jedinica lokalne i regionalne samouprave sjevernih razvijenih zemalja sa zemljama juga, odnosno zemljama koje primaju ili su primale pomoć OECD-a, u cilju smanjivanja siromaštva i pružanja pomoći zemljama u razvoju.

Prijavitelji projekata moraju osigurati projektnog partnera, tako da projektni prijedlog uključuje jednu jedinicu lokalne ili regionalne samouprave iz jedne od zemalja članica EU i jednu jedinicu lokalne ili regionalne samouprave iz jedne od zemalja u razvoju.

Twinnig projektni prijedlog ne smije biti duži od 20 stranica, napisan na jednom od 23 službena jezika EU, dok njegov sažetak mora biti na engleskom ili francuskom jeziku. Cijeli projekt mora sadržavati opis partnera, ciljeve, planirane aktivnosti i rezultate koji se žele ostvariti.

Sudionici u odabranim projektnim prijedlozima biti će pozvani na konvenciju o twinnigu koja će se održati u okviru manifestacije Europski razvojni dani, od 15.-17. studenog 2008. godine u Strasbourgu.

Rok za podnošenje projektnih prijedloga je 20. rujna 2008. godine, dok će prvi rezultati o odabranim projektima i sudjelovanju na konvenciji biti objavljeni 15. listopada 2008.

Europska Komisija snositi će troškove smještaja i putovanja za twinnig partnere iz zemlje u razvoju za dolazak na konvenciju u Strasbourg.

Za sve detaljnije informacije i potrebnu stručnu pomoć slobodno se obratite u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja na tel: 621-978 ili putem e-maila: [email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci