04 ožu 2008

OBJAVLJENI JAVNI POZIVI MINISTARSTVA OBITELJI, BRANITELJA I MEĐUGENERACIJSKE SOLIDARNOSTI

 

 

Dana 01. ožujka 2008. Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti objavilo je Javne pozive iz Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja nezaposlenih hrvatskih branitelja i djece smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja.

Javni poziv za Mjeru potpore za proširenje postojeće djelatnosti ima za cilj otvaranje novih radnih mjesta za slijedeću ciljnu skupinu: nezaposlene hrvatske ratne vojne invalide iz Domovinskog rata, nezaposlene dragovoljce, nezaposlene hrvatske branitelje te nezaposlenu djecu smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja.

Za potporu se mogu kandidirati: obrti, obiteljska poljoprivredna gospodarstva u sustavu PDV-a, mala trgovačka društva do 50 zaposlenih i druge pravne osobe čije je sjedište na prostoru Republike Hrvatske. Potporu mogu ostvariti poslodavci koji otvaraju radna mjesta i koji su zaposlili osobe iz ciljne skupine od 01. siječnja 2008.

Novčana potpora iznosi 45.000,00 kn po zaposlenoj osobi iz ciljne skupine, dok ukupan iznos isplaćen poduzetniku ne može prelaziti 135.000,00 kn.

Podnositelj zahtjeva ne smije biti korisnik bilo kojeg oblika državnih potpora u iznosu većem od 200.000,00 Eura u protekle tri godine.

Javni poziv za Mjeru samozapošljavanja ima za cilj otvaranje novih radnih mjesta za slijedeće osobe iz ciljne skupine: nezaposlene hrvatske ratne vojne invalide iz Domovinskog rata, nezaposlene dragovoljce, nezaposlene hrvatske branitelje, te nezaposlenu djecu smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja.

Za potporu se mogu kandidirati osobe iz ciljne skupine koje su bile nezaposlene najmanje 30 dana u trenutku podnošenja zahtjeva ili prije uplaćivanja doprinosa za mirovinsko osiguranje ukoliko je isto započelo nakon 18. rujna 2007., odnosno najmanje 30 dana prije registracije djelatnosti koja je registrirana nakon 18. rujna 2007.

Novčana potpora za ovu Mjeru iznosi 30.000,00 kn i isplaćuje se dvokratno.

Javni pozivi su otvoreni do 31. ožujka 2008.

Za detaljnije informacije slobodno se obratite u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja na tel: 621-978 ili putem e-maila: [email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci