03 ožu 2008

OTVOREN JAVNI POZIV IZ PROGRAMA ERASMUS MUNDUS

Education, Audiovisual and Culture Executive Agency pri Europskoj Komisiji objavila je Javni poziv za podnošenje projektnih prijedloga na natječaj iz programa Erasmus Mundus – «Program zajednice za unapređenje kvalitete visokog obrazovanja i promoviranje međukulturnog razumijevanja kroz suradnju s trećim zemljama, Aktivnost 4 – Povećanje atraktivnosti».

Javni poziv je otvoren za sve institucije visokog obrazovanja bez geografskog ograničenja. Za podnošenje projektnih prijedloga obvezno je partnerstvo iz najmanje 3 zemlje – dvije institucije visokog obrazovanja moraju biti iz zemalja članica EU i jedna iz zemlje kandidatkinje za članstvo u EU.

Područja na koja se projektni prijedlozi moraju odnositi su slijedeća:

– promocija europskog visokog obrazovanja u svijetu

– olakšavanje pristupa europskom visokom obrazovanju kroz povećanje mobilnosti za studente iz trećih zemalja ili kroz olakšavanje pristupa studentima iz prekooceanskih zemalja

– prepoznavanje sistema bodovanja, stjecanja stupnjeva i kvalifikacija

– analiza trendova u razvoju institucija visokog obrazovanja

– uspostava veza između visokog obrazovanja i istraživanja, te visokog obrazovanja i poslovnog sektora.

Trajanje projekta je od 12 do 36 mjeseci.

Sredstva koja se Javnim pozivom mogu ostvariti su minimalno 100 000 €, dok je maksimalan iznos koji se može putem natječaja tražiti 350 000 €.

Javni poziv je otvoren do 15. svibnja 2008.

Potrebna dokumentacija nalazi se na slijedećoj web adresi:

http://eacea.ec.europa.eu/static/en/mundus/call2008/index.htm

Za sve detaljnije informacije i potrebnu stručnu pomoć slobodno se obratite u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja na tel: 621-978 ili putem e-maila: [email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci