19 srp 2007

INTERREG-CARDS/PHARE 2006 – Projekt “Integrirani monitoring i uvođenje jedinstvenog informacijskog sustava upravljanja okolišem”

U četvrtak 19. srpnja petom po redu radionicom radne grupe «Zaštita okoliša» u okviru projekta EUQUALEN nastavljen je intenzivan rad na osmišljavanju i razradi projektnog prijedloga “Integrirani monitoring i uvođenje jedinstvenog informacijskog sustava upravljanja okolišem” koji će se ispred Koprivničko-križevačke županije kandidirati prema Jadranskom prekograničnom programu za susjedstvo INTERREG-CARDS/PHARE 2006.

 
Budući da su već na prošloj radionici podijeljeni konkretni zadaci članovima Radne grupe oko pripreme projekta, na ovoj radionici svi prisutni bili su upoznati s prijedlogom monitoringa tla koji je prezentirao gospodin Siniša Srečec iz VGU-a Križevci, te s prijedlogom monitoringa zraka koji je prezentirala gospođa Ana List iz Županijskog zavoda za prostorno uređenje. Isto tako gospođa Željka Kolar iz Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije predstavila je prijedlog monitoringa zaštićenih dijelova prirode na području Koprivničko-križevačke županije. 

Nadalje, za daljnju razradu projekta potrebno je osmisliti i dio koji se odnosi na jedinstveni informacijski sustav za praćenje svih relevantnih parametara u okolišu i objedinjavanje informacija na jednom mjestu. Ta zadaća povjerena je gospodinu Martinu Mahoviću iz Grada Đurđevca. 

Kao nositelj tehničke podrške u pripremi projektnog prijedloga PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja prezentirane radne materijale objediniti će u jedan zajednički materijal po metodologiji pripreme projektnog prijedloga.

Iduća radionica Radne grupe najavljena je za 03. kolovoza 2007. godine.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci