12 lip 2007

PROJEKT EUQUALEN – ODRŽAN WORKSHOP NA TEMU MONITORING OKOLIŠA I SUSTAV UPRAVLJANJA OKOLIŠEM

U okviru implementacije Projekta EUQUALEN – Podizanje Europske kvalitete kulture u pristupu poduzetništvu u Koprivničko-križevačkoj županiji, u utorak 12. lipnja 2007. godine, održan je treći po redu workshop koji je definiran u  aktivnostima Projekta.

Workshop održan u utorak organiziran je u okviru rada 3. Radne grupe  koja se bavi  temom Zaštite okoliša, a u cilju prenošenja talijanskih iskustava – Regije Friuli Venezia Giulia o uspostavljanju i funkcioniranju sustava upravljanja okolišem kao i monitoringa okoliša koji oni provode.

 
 
Stručnjaci iz Regije Friuli Venezia Giulia koji su na workshopu govorili o sustavu upravljanja okolišem, te monitoringu atmosferskih polutanata bili su  ing. Enrico Artini– voditelj ARPE FVG- Regionalna Agencije za zaštitu okoliša  u Regiji Friuli Venezia Giulia, te gospodin. Alessandro Peressotti iz Sveučilišta Udine.

                          

Workshop-u su ukupno nazočila 22 predstavnika institucija i tvrtki s područja Koprivničko-križevačke županije – Zavoda za prostorno uređenje, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, HGK Županijske komore Koprivnica, Komunalnog poduzeća d.o.o. Križevci, Komunalca d.o.o. iz Koprivnice, Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu, Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima, PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja, Javne ustanove za zbrinjavanje otpada, Lokalne agende 21 grada Koprivnice, Podravke d.d., Carlsberga Croatia d.o.o. i Hartmanna d.o.o.

 
 
Izlaganja talijanskih stručnjaka,  izazvala su velik interes svih sudionika koji su  imali priliku dobiti konkretne odgovore na postavljena pitanja, kao i informaciju o svim karakteristikama sustava upravljanja okolišem, kao i monitoringa okoliša koji se provodi u Regiji Friuli Venezia Giulia.
 
Ujedno, isti dan, održana je i druga Radionica Radne grupe na temu Osnivanje i djelovanje Županijskog garantnog fonda i mogućnosti financiranja malog gospodarstva na kojoj su članovi Radne grupe upoznati s novim modelom jamstvenog fonda koje je na 11. Nacionalnom savjetovanju o gospodarstvu i poduzetništvu održanom u Šibeniku 01. lipnja predstavilo Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva. Nakon uvodnog dijela razvila se konstruktivna rasprava o prednostima i nedostacima ovog predloženog modela.  Radna grupa je odlučila da će kroz daljnji rad  raditi na osmišljavanju novog modela jamstvenog fondau čemu će imati i stručnu pomoć talijanskog eksperta. Nova radionica Radne grupe najavljena je za prvu polovicu  mjeseca srpnja.
 
PROJEKT EUQUALEN – ODRŽAN WORKSHOP NA TEMU MONITORING OKOLIŠA I SUSTAV UPRAVLJANJA OKOLIŠEM
PROJEKT EUQUALEN – ODRŽAN WORKSHOP NA TEMU MONITORING OKOLIŠA I SUSTAV UPRAVLJANJA OKOLIŠEM
PROJEKT EUQUALEN – ODRŽAN WORKSHOP NA TEMU MONITORING OKOLIŠA I SUSTAV UPRAVLJANJA OKOLIŠEM
Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci