14 velj 2007

PREZENTACIJA PROJEKTA EUQUALEN – Podizanje Europske kvalitete kulture u pristupu poduzetništvu u Koprivničko-Križevačkoj županiji

U ponedjeljak 12. veljače 2007. godine s početkom u 10,00 sati u dvorani za sastanke HGK Županijske komore Koprivnica, J.Vargovića 1/1, Koprivnica održana je prezentacija Projekta EUQUALEN-Podizanje Europske kvalitete kulture u pristupu poduzetništvu u Koprivničko-Križevačkoj županiji.

Projekat EUQUALEN provodi Koprivničko-križevačka županija i PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja u suradnji s Agencijom za internacionalnu ekonomsku suradnju Regije Friuli Venezia Giulia – INFORMEST.

Projekat EUQUALEN prezentirala je predstavnica Agencije INFORMEST i voditeljica Projekta Laura Trevisan. Potpredsjednik Agencije Informest gospodin Ugo Poli predočio je iskustva Implementacije Europske povelje za SMEs u Primorsko-goranskoj, Istarskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji, dok je voditelj regionalnlog ureda za međunarodne odnose Autonomne Regije Friuli Venezia Giulia Graziano Lorenzon predstavio Poglavlje 20 «Enterprise» u screening procesu prema “acquis communautaire”

U okviru prezentacije Projekta po prvi put predstavljena je novoregistrirana Razvojna agencija Podravine i Prigorja PORA. Prezentaciji je ispred Autonomne Regije Friuli Venezia Giulia nazočio je Regionalni Ministar za međunarodne odnose gospodin Franco Iacop, a ispred Koprivničko-križevačke županije župan gospodin Josip Friščić sa suradnicima.

Prezentaciji je nazočilo ukupno 43 sudionika – predstavnika županije, gradova, institucija, gospodarstva, školstva i civilnog sektora

U utorak 13. veljače održana je radionica koju je moderirala PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja i Agencija INFORMEST. Cilj radionice bilo je definiranje tematskih cjelina koje će se obrađivati kroz tri workshop-a tijekom provođenja Projekta, te osnivanje triju radnih grupa koje će obrađivati slijedeće teme koje su izabrane : – Osnivanje i djelovanje Županijskog garantnog fonda, te mogućnosti financiranja za malo i srednje poduzetništvo – Zaštita okoliša – Uključivanje poduzetničke kulture u sve razine sustava obrazovanja Osim održavanja triju tematskih workshop-a u okviru Projekta planiraju se i 3 susreta poduzetnika s područja Koprivničko-križevačke županije i Regije Friuli Venezia Giulia s ciljem njihova poslovnog povezivanja, a krajem provođenja Projekta održavanje finalne konferencije na kojoj će se prezentirati rezultati provođenja Projekta.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci