GASTROTOP
Projektni partneri: Mađarsko poljoprivredno sveučilište, Kampus u Kaposvaru, Veleučilište u Virovitici, Šomodska trgovačka i industrijska komora iz Kaposvara i Trgovačka i industrijska komora Zalske županije iz Zalaergeszega
Intenzitet potpore: 85%
Opći cilj projekta je poboljšati dostupnost edukacija u području posebnih prehrambenih ograničenja na tržištu kroz razvoj i provedbu programa obuka, radionica, kreativnih kampova i panel rasprava.
Svrha projekta je razviti sveobuhvatnu obrazovnu potporu za pružatelje prehrambeno-turističkih usluga koja će olakšati potražnju za novim posebnim prehrambenim potrebama tržišta.
Aktivnosti: Panel diskusije za studente, poduzetnike i akademsku zajednicu; Radionice za inovacije u segmentu proizvodnje hrane; Idejni natječaj za studente; Treninzi i obuke; Studijska putovanja; Izrada baza podataka o ponuđačima ekoloških (ili općih) poljoprivrednih proizvoda te izrada Studije za uključivanje marginaliziranih skupina u gastro turizam te Priručnika za pružatelje prehrambenih usluga.
Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Stručna pomoć u provedbi projekta pruža se u okviru provedbe projekta „UZ PORU PO POTPORU“.