EU COMPASS 2

Korisnik projekta: PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja
Vrijednost projekta: 135.026,13 eura
Izvor financiranja: EU sredstva
Uloga PORE: Nositelj
Trajanje projekta: od 01. ožujka 2013. do 28. veljače 2014. godine
Status projekta: Proveden

Projektni partneri: Zaklada županije Zala za promociju poduzetništva, Gospodarska i industrijska komora županije Zala, HGK Županijska komora Varaždin, REDEA Regionalna razvojna agencija Međimurje i pridruženi partner je Obrtničko učilište „POUKA”.

Cilj projekta: Prijenos iskustva o apsorpciji sredstava iz strukturnih fondova i predstavljanje uspješnih projekata te jačanju kapaciteta dionika koji se bave EU fondovima.

Aktivnosti: Organizacija dva dvodnevna treninga, jedan osnovni trening u Mađarskoj i jedan napredni trening u Hrvatskoj namijenjenih projektnim partnerima i predstavnicima drugih potpornih institucija iz Hrvatske koji su odgovorni za pružanja informacija o raspoloživim sredstvima EU. Sudionici koji su završili napredni i osnovni trening  potom su trenirali druge predstavnike općina, gradova i poduzetnike. U okviru projekta održano je osam treninga na temu Upravljanje projektnim ciklusom za predstavnike udruga i jedinica lokalne i regionalne samouprave, te četiri seminara na temu kako započeti vlastiti posao.

Print Friendly, PDF & Email