11 lis 2024

U ĐELEKOVCU OTVOREN NOVI DJEČJI VRTIĆ I JASLICE

Danas je u Đelekovcu održana završna konferencija povodom završetka projekta „Izgradnja dječjeg vrtića i jaslica u Đelekovcu“ vrijednog gotovo 1,1 milijun eura, koji je sufinanciran sredstvima Europske unije u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti te sredstvima Općine Đelekovec. Svečanosti otvorenja su ispred Koprivničko – križevačke županije prisustvovali župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Prisutnima se uvodno obratila načelnica Općine Đelekovec Lara Samošćanec koja je istaknula važnost ovog projekta za lokalnu zajednicu naglasivši kako će novi vrtić omogućiti bolje uvjete za odgoj i obrazovanje najmlađih te osigurati bolji pristup predškolskom odgoju.

„Sve aktivnosti provedene su u skladu s ciljem poboljšanja pristupa predškolskom odgoju i povećanja broja upisane djece u dječje vrtiće na području Općine Đelekovec. Vjerujemo kako će mlade obitelji i obitelji s malom djecom sada imati dodatnu motivaciju za ostanak na području naše općine te tako doprinijeti i gospodarskom razvoju Đelekovca. Potreba za novim vrtićem postoji već duže vrijeme i drago mi je da smo ovaj projekt priveli kraju. Ovo je povijesni dan za Đelekovec“, naglasila je Samošćanec.

Ravnateljica PORA Regionalne razvojne agencije KKŽ Melita Birčić je zahvalila općini na odličnoj suradnji. „Drago nam je da ste nam dali svoje povjerenje i da samo imali tu priliku da zajedno radimo i doprinesemo ovakvom lijepom projektu koji će služiti cijeloj zajednici.“

Župan Darko Koren čestitao je Općini Đelekovec na uspješnoj realizaciji projekta te izrazio zadovoljstvo što Koprivničko-križevačka županija kroz ovakve projekte poboljšava kvaliteta života mještana, posebno onih najmlađih.
„Predškolski odgoj sastavni je dio odgoja pa je tako izuzetno bitno provođenje ovakvih projekta, a to je uvidjela i država koja posljednjih godina znatno ulaže u ovaj sektor. Čestitam svima koji su sudjelovali u ovom procesu realizacije izgradnje dječjeg vrtića, a svim zaposlenicima i suradnicima želim puno uspjeha“, rekao je Koren.

Prigodne riječi uputili su i saborski zastupnik i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić, izaslanik Predsjednika RH i saborski zastupnik Tomislav Golubić, ravnateljica Uprave za odgoj i obrazovanje Ministarstva znanosti obrazovanja i mladih Vesna Šerepac, ravnateljica Dječjeg vrtića Vrapčić Sanela Brgles te župnik Krunoslav Sajko koji je blagoslovio prostor vrtića.

Novi objekt dječjeg vrtića i jaslica obuhvaća prostor za dvije odgojne skupine te prostor kuhinje i sanitarnog čvora. Uz vrtić uređeno je dječje igralište te parkirni prostor, što dodatno doprinosi funkcionalnosti objekta.

Nakon službenog dijela programa, sudionici su obišli novoizgrađene prostorije, a mališani iz vrtića priredili su prigodan program kroz igru i ples čime su uljepšali svečanost.

Svečanosti su prisustvovali i zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž, ravnateljica OŠ M. P. Miškine Đelekovec Sonja Vuljak, načelnici općina i predstavnici jedinica lokalne samouprave te mještani i roditelji mališana.

Izvor: KKŽ

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci