01 lis 2024

KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA ŽUPANIJA RASPISALA JAVNI NATJEČAJ ZA DODJELU STUDENTSKIH STIPENDIJA

Koprivničko-križevačka županija putem Povjerenstva za stipendiranje studenata s područja Koprivničko-križevačke županije raspisala je Javni natječaj za dodjelu studentskih stipendija u 2024./2025. akademskoj godini za 120 studenata.

Pravo sudjelovanja na natječaju za dodjelu stipendije imaju studenti koji:

  • su državljani Republike Hrvatske;
  • redovito studiraju na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj na preddiplomskim i diplomskim sveučilišnim studijima, integriranim preddiplomskim i diplomskim sveučilišnim studijima, preddiplomskim stručnim studijima i specijalističkim diplomskim stručnim studijima, kratkim stručnim studijima kao i s njima izjednačenim studijima u inozemstvu;
  • imaju prebivalište na području Koprivničko-križevačke županije u neprekidnom trajanju od najmanje 2 (dvije) godine, prije objave Natječaja;
  • nisu istovremeno korisnici neke druge stipendije ili studentskog kredita;
  • s članovima kućanstva nemaju nepodmirenih obveza prema proračunu Županije, što Županija provjerava uvidom u svoju službenu evidenciju;
  • su u akademskoj godini za koju se prijavljuju na javni natječaj redovno upisali višu godinu studija u odnosu na prethodnu akademsku godinu.

Stipendije u visini 200,00 EUR isplaćivat će se u 12 mjesečnih rata za razdoblje od 1. listopada 2024. godine do 30. rujna 2025. godine.

Kriteriji za utvrđivanje Liste reda prvenstva su: deficitarna struka, ostvareno pravo na stipendiju u prethodnoj akademskoj godini, uspjeh ostvaren u prethodnoj školskoj/akademskoj godini, godina studija, pojedinačne nagrade osvojene na državnim i međunarodnim natjecanjima iz znanja tijekom srednje škole, odnosno ostvarene nagrade za znanstveno-stručne i druge odgovarajuće radove, socijalni status i druge socijalne prilike u obitelji kandidata kao i prednost po posebnim propisima te volontiranje.

Prijave na Natječaj mogu se podnositi isključivo putem mrežne stranice za Stipendije Koprivničko-križevačke županije (stipendije.kckzz.hr) pod rubrikom „Prijava za stipendije“  u natječajnom roku od 1. listopada 2024. godine u 7,00 sati do zaključno 16. listopada 2024. godine u 23,59 sati.

Više informacija dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci