30 ruj 2024

E SAVJETOVANJA – IZGRADNJA I REKONSTRUKCIJA BICIKLISTIČKE INFRASTRUKTURE NA POTPOMOGNUTIM I BRDSKO-PLANINSKIM PODRUČJIMA

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije uputilo je u sustav eSavjetovanje “Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava – Izgradnja i rekonstrukcija biciklističke infrastrukture na potpomognutim i brdsko-planinskim područjima”, Upute za prijavitelje, Obrazac za ocjenjivanje kvalitete i Obrazac za samostalnu procjenu usklađenosti s NEB temeljnim vrijednostima i radnim principima.

Predmet Poziva: ulaganje u razvoj biciklističke infrastrukture na potpomognutim i brdsko-planinskim područjima.

Svrha Poziva: izgradnjom i rekonstrukcijom biciklističke infrastrukture na potpomognutim i brdsko-planinskim područjima poticat će se korištenje bicikla u obavljanju svakodnevnih poslova. Doprinijet će se sigurnosti u prometu, posebno djece učeničke dobi, kao i smanjenju negativnih ekoloških utjecaja prometa.

Prihvatljivi prijavitelji: jedinica lokalne samouprave sa statusom potpomognutog i/ili brdsko-planinskog područja na kojem se projekt provodi.

Ukupno raspoloživa bespovratna sredstva Poziva : 16.000.000,00 EUR iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Najviši iznos bespovratnih sredstava iz EFRR-a koji se može dodijeliti u okviru Poziva iznosi 1.000.000,00 EUR po pojedinačnom projektnom prijedlogu

Najniži iznos bespovratnih sredstava iz EFRR-a koji se može dodijeliti u okviru Poziva iznosi 200.000,00 EUR po pojedinačnom projektnom prijedlogu.

Savjetovanje je otvoreno za javnost do 30. 10. 2024., a pristupiti mu možete OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci