11 ruj 2024

2. NATJEČAJ ZA FINANCIRANJE PROJEKATA U 2024. GODINI PREMA PROGRAMU ZA FINANCIRANJE PROJEKATA LOKALNE INFRASTRUKTURE I RURALNOG RAZVOJA NA PODRUČJIMA NASELJENIM PRIPADNICIMA NACIONALNIH MANJINA

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i ribarstva raspisalo je 2. Natječaj za financiranje projekata u 2024. godini prema programu za financiranje projekata lokalne infrastrukture i ruralnog razvoja na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina, vrijedan 2,9 milijuna EUR.

Prijavu može podnijeti SOPG/OPG upisan u Upisnik poljoprivrednika/Upisnik obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava prije 01. siječnja 2024. godine, ekonomske veličine od 1.000 do 7.000 EUR standardnog ekonomskog rezultata (SO), a sjedište SOPG-a/OPG-a mora biti na području jedinica lokalne samouprave koje ulaze u prve četiri skupine prema vrijednosti indeksa razvijenosti (potpomognute skupine jedinica lokalne samouprave) i u kojima je udio pripadnika pojedine nacionalne manjine u stanovništvu viši od 5% prema Popisu stanovništva iz 2021. godine.

Prihvatljiva područja u Koprivničko-križevačkoj županiji su Općine Sokolovac, Rasinja i Hlebine.

Ovim Programom pomaže se malim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima na potpomognutim područjima tradicionalno naseljenim nacionalnim manjinama u njihovu prijelazu na tržišno orijentiranu proizvodnju, održivi razvoj, uključenje članova gospodarstva u rad na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu i ostvarivanje prihoda dovoljnog za kvalitetan život i ostanak na ruralnom području.

Cilj je doprinijeti smanjenju nezaposlenosti na ruralnim područjima i ekonomskom osnaživanju nacionalnih manjina.

Najviši iznos dodijeljenih sredstava po korisniku je 10.000,00 EUR.

Prijave se podnose od 11. rujna 2024. godine, a krajnji rok za prijavu je 04. listopada 2024. godine.

Više informacija možete pronaći OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci