06 ruj 2024

NACIONALNA ZAKLADA ZA RAZVOJ CIVILNOGA DRUŠTVA OTVORILA POZIV ZA UKLJUČIVANJE U PROGRAM ‘ČINIMO DOBRO OTISKOM SRCA’

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva 3. rujna 2024. godine otvorila je Poziv za uključivanje u Program ‘Činimo dobro Otiskom srca’ kroz platformu ‘DoGood People’ usmjeren djeci i mladima.

‘DoGood People’ međunarodna je platforma primjenjiva za sve mobilne uređaje te je u okviru ovog Programa prilagođena za skupne izazove izvedive u školskim uvjetima, a koji su usmjereni na ostvarivanje UN-ovih globalnih ciljeva održivog razvoja do 2030. godine.

Skupni izazovi podrazumijevaju uključivanje učenika/-ica u izvršavanje određenih zadataka s ciljem povećanja svjesnosti djece i mladih o UN-ovim globalnim ciljevima održivog razvoja pod mentorstvom svojih učitelja/-ca, nastavnika/-ca ili druge osobe zadužene za vođenje razreda ili volonterskih skupina. Kroz inovativnu aplikaciju pružit će se mogućnost promocije konkretnih jednostavnih svakodnevnih rutina za osobni i kolektivni doprinos održivom razvoju, a uključene škole će se i međusobno povezati na ovaj način.

Zainteresirani predstavnici osnovnih škola se pozivaju da ispune PRIJAVNI OBRAZAC u koji je pored osnovnih informacija o školi potrebno unijeti i podatke o razredima ili volonterskim skupinama u pojedinačnoj školi koje se planiraju uključiti u provedbu Programa ‘Činimo dobro Otiskom srca’ kroz platformu „DoGood People” (moguće je uključiti do 2 razreda ili skupine sa pripadajućim predstavnikom/predstavnicom). Svaki razred ili volonterska skupina treba imati svog predstavnika (učitelja/učiteljicu, nastavnika/nastavnicu ili drugu zaduženu osobu koja će voditi razred ili volontersku skupinu). Prijavni obrazac potrebno je popuniti najkasnije do 4. listopada 2024. godine nakon čega će zainteresiranim školama biti dostavljene detaljnije informacije o načinu sudjelovanja i korištenju mobilne platforme ‘DoGood People’.

Više informacija dostupno je OVDJE.

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci