03 ruj 2024

OBJAVLJEN POZIV NA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA “JAČANJE KAPACITETA SOCIJALNIH PARTNERA – FAZA I”

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga “Jačanje kapaciteta socijalnih partnera – faza I” financiranog iz Europskog socijalnog fonda Plus, Programa Učinkoviti ljudski potencijali 2021. -2027.

Svrha Poziva je unaprijediti kapacitete socijalnih partnera za socijalni dijalog, odnosno njihove aktivnosti kojima oni kroz međusobni dijalog rješavaju pojedina pitanja u svojim granama djelatnosti te tako stvaraju preduvjete za socijalni dijalog, strateško djelovanje i poduzimaju stvarne intervencije u odnose i procese na tržištu rada.

Jačanje kapaciteta socijalnih partnera, njihova dosega i reprezentativnosti za učinkovito i održivo obavljanje postojećih funkcija, zadržavanje i privlačenje novih sektora i članova, razvoj novih i unaprjeđenje postojećih usluga kroz međusobni dijalog i umrežavanje te kvalitetan i učinkovit socijalni dijalog nužni su za upravljanje budućim promjenama na tržištu rada.

Prihvatljive aktivnosti

1.) Jačanje kapaciteta socijalnih partnera:

  • Osposobljavanje zaposlenika socijalnih partnera;
  • Umrežavanje socijalnih partnera;
  • Razvoj novih usluga i/ili unaprjeđenje postojećih namijenjenih članovima socijalnih partnera.

2.) Horizontalne aktivnosti.

Ukupna bespovratna sredstva: 6.000.000,00 EUR.

Minimalni iznos potpore: 100.000,00 EUR.

Maksimalni iznos potpore: 300.000,00 EUR.

Prihvatljivi prijavitelji u okviru ovog poziva: socijalni partneri (sindikati, udruge sindikata više razine, udruge poslodavaca i udruge poslodavaca više razine).

Datum početka zaprimanja projektnih prijava: 02.10.2024, 09:00.

Rok za podnošenje projektnih prijava: 02.12.2024, 16:00.

Više informacija dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci