09 kol 2024

MINISTARSTVO GOSPODARSTVA OBJAVILO JAVNI NATJEČAJ „OSNAŽIVANJE POTROŠAČA“

Ministarstvo gospodarstva objavilo je Javni natječaj „Osnaživanje potrošača“ koji je namijenjen udrugama za zaštitu prava potrošača. 

Cilj natječaja je omogućiti udrugama za zaštitu potrošača kontinuirano pružanje usluga informiranja i edukacije potrošača radi unaprjeđenja zaštite prava potrošača, kao i podizanja ukupne razine znanja i svijesti o potrošačkim pravima u Republici Hrvatskoj provedbom sljedećih aktivnosti: zaprimanjem upita potrošača o potrošačkim pravima i odgovaranjem na iste te informiranjem i preventivnim edukacijama koje se tiču općih prava potrošača.

Predmetnim natječajem dodijelit će se financijske podrške projektima u ukupnom iznosu do 150.000,00 eura godišnje. Maksimalan broj projekata koji se planira financirati ovim natječajem je pet. Najveći iznos koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom projektu je do 30.000,00 eura godišnje. Planirano trajanje natječaja je maksimalno 3 godine. Ugovori se sklapaju svaku godinu.

Na natječaj se mogu prijaviti udruge registrirane u skladu sa Zakonom o udrugama, koje djeluju u području zaštite prava i ekonomskih interesa potrošača, koje su u svom djelovanju neovisne o trgovcima, a sukladno odredbama članka 128. Zakona o zaštiti potrošača te koje zadovoljavaju taksativno navedene uvjete natječaja.

Rok za prijavu na natječaj je 09. rujna 2024. do 13:00 sati.

Više informacija dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci