02 kol 2024

SURADNJA I PARTNERSTVO PORE I JAVNOG SEKTORA REZULTIRALI USPJEŠNOM PRIPREMOM I PROVEDBOM 123 PROJEKTA SVEUKUPNE VRIJEDNOSTI 57 MIL. EURA

 

ODLIČNI REZULTATI PORE OBILJEŽILI PRVU POLOVICU 2024. GODINE

Razvojna agencija PORA KKŽ je tijekom prve polovice ove godine uspješno obavljala aktivnosti pružanja stručne pomoći u pripremi i provedbi razvojnih projekata na području Koprivničko-križevačke županije, a u suradnji s javnopravnim tijelima – županijom, jedinicama lokalne samouprave i ostalim javnim institucijama s područja KKŽ.

Partnerstvo i suradnja s javnopravnim tijelima rezultirala je pripremom i provedbom ukupno 123 projekta sveukupne vrijednosti 57 milijuna eura, od čega je 90 projekata pripremljeno za prijavu na različite natječaje u okviru EU i nacionalnih izvora financiranja, dok su 33 projekta sufinancirana EU sredstvima u fazi provedbe ili provedena.

Značajan je to broj projekata koji doprinose ravnomjernom regionalnom razvoju naše županije, a od navedenog broja njih 85 su infrastrukturni projekti odnosno izgradnja, rekonstrukcija ili modernizacija objekata i cesta.

Izdvajamo pripremu 14 projekata izgradnje i/ili rekonstrukcije i opremanja nerazvrstanih cesta sveukupne vrijednosti 9,7 milijuna eura, zatim 2 projekta iz domene turizma vrijednosti 16,5 milijuna eura te 12 projekata izgradnje dječjih vrtića vrijednosti gotovo 3,5 milijuna eura.

Ostali projekti obuhvaćaju rekonstrukciju i adaptaciju raznih objekata značajnih za razvoj ruralnih sredina, kao što su domovi kulture i kulturni centri, dječja igrališta, modernizacija javne rasvjete, rekonstrukcija parkirališta, izgradnja, rekonstrukcija i opremanje sportskih centara i sportskih terena.

Također je pripremljeno i 13 projekata izrade prostornih planova nove generacije, koji će se provoditi putem elektroničkog sustava „ePlanovi“.

Projekti koji su obilježili prvu polovicu godine, a kojima stručnu pomoć pruža Razvojna agencija PORA KKŽ su projekt „Rekonstrukcija dvorca Inkey u infrastrukturu u funkciji razvoja wellness turizma“ vrijedan 13 milijuna eura, čiji je nositelj Koprivničko-križevačka županija, kao i projekt „Bolenov dravski put“ vrijedan 3,5 milijuna eura čiji je nositelj Općina Gola, a koji će u značajnoj mjeri podići razinu turističke ponude na području Koprivničko-križevačke županije te se financiraju sredstvima Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.-2026.

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci