31 srp 2024

JAVNI POZIV ZA PRIJAVU PROJEKATA UDRUGA KOJE OSIGURAVAJU UKLJUČIVANJE POMOĆNIKA U NASTAVI, ODNOSNO STRUČNOGA KOMUNIKACIJSKOG POSREDNIKA U NEPOSREDAN RAD S UČENICIMA S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU ZA 2024./2025. ŠKOLSKU GODINU

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih objavilo je Javni poziv za prijavu projekata udruga koje osiguravaju uključivanje pomoćnika u nastavi, odnosno stručnoga komunikacijskog posrednika u neposredan rad s učenicima s teškoćama u razvoju za 2024./2025. školsku godinu.

Predmet Javnog poziva je prikupljanje prijava projekata udruga koje osiguravaju uključivanje pomoćnika u nastavi, odnosno stručnoga komunikacijskog posrednika u neposredan rad s učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama u Republici Hrvatskoj za financijsku potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih.

Prihvatljivi prijavitelji su udruge koje u Republici Hrvatskoj djeluju na području skrbi o učenicima s teškoćama u razvoju ili osobama s invaliditetom.

Udruge mogu prijaviti samo jedan projekt s dva ili više partnera, pri čemu je obavezno partnerstvo sa školom/školama i osnivačem škole/škola u kojima prijavitelj osigurava uključivanje pomoćnika u nastavi, odnosno stručnoga komunikacijskog posrednika u neposredan rad s učenicima s teškoćama u razvoju.

Ukupna raspoloživa sredstva po Javnom pozivu iznose 5.300.000,00 EUR uz intenzitet potpore do 100 % prihvatljivih troškova.

Udruga može od Ministarstva zatražiti financiranje za minimalno jednog pomoćnika u nastavi, odnosno stručnoga komunikacijskog posrednika angažiranog u osnovnoj ili srednjoj školi, a maksimalno za deset pomoćnika u nastavi, odnosno stručnih komunikacijskih posrednika angažiranih u osnovnoj i/ili srednjoj školi.

Rok za podnošenje prijava na Javni poziv je 21. kolovoza 2024. godine.

Više informacija o Javnom pozivu dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci