31 srp 2024

MINISTARSTVO TURIZMA I SPORTA ZAPOČELO JE PROCES E-SAVJETOVANJA ZA TRI NOVA PRAVILNIKA

Ministarstvo turizma i sporta započelo je proces e-savjetovanja sa zainteresiranom javnošću o Nacrtu prijedloga pravilnika o metodologiji izračuna prihvatnog kapaciteta, Nacrtu prijedloga pravilnika o metodologiji izrade plana upravljanja destinacijom te Nacrtu prijedloga pravilnika o pokazateljima za praćenje razvoja i održivosti turizma.

Nacrtom prijedloga Pravilnika o metodologiji izračuna prihvatnog kapaciteta definira se prihvatni kapacitet destinacije kao broj turista koji mogu posjetiti turističku destinaciju u isto vrijeme, ne uzrokujući pritom neprihvatljive poremećaje fizičke, gospodarske i sociokulturne okoline te smanjenje u zadovoljstvu posjetitelja.

Nacrtom prijedloga Pravilnika o metodologiji izrade plana upravljanja destinacijom uređuje područje izrade plana upravljanja destinacijom koji je planski dokument za razvoj održive destinacije.

Nacrtom prijedloga Pravilnika o pokazateljima za praćenje razvoja i održivosti turizma propisuju se pokazatelji za izračun indeksa turističke razvijenosti i popis obveznih i specifičnih pokazatelja za praćenje održivosti.

Proces e-savjetovanja sa zainteresiranom javnošću za sva tri nacrta prijedloga pravilnika bit će otvoren do 25. kolovoza 2024. godine.

Više informacija dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci