02 srp 2024

OBJAVLJEN NATJEČAJ ZA DODJELU BESPOVRATNIH SREDSTAVA PROJEKTIMA UDRUGA U PODRUČJU IZVANINSTITUCIONALNOGA ODGOJA I OBRAZOVANJA DJECE I MLADIH

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih objavilo je Natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava  projektima udruga u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2024./2025.

Financijske potpore dodijelit će se udrugama koje djeluju u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja te planiraju provesti projekte koji su ponajprije izravno vezani uz provedbu mjera zakona, nacionalnih strategija, planova i programa u području odgoja i obrazovanja djece i mladih, a koje su u nadležnosti Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih.

Udruga može prijaviti projekt u jednom od tri osnovna područja aktivnosti:

P1 Promicanje socijalne uključenosti te očuvanja nacionalnoga i lokalnoga identiteta;

P2 Unapređenje kvalitete života djece i mladih;

P3 Poticanje razvoja kompetencija u prirodoslovno-matematičkom području.

Projekt se provodi u školskoj godini 2024./2025., a može trajati najdulje do 31. kolovoza 2025. godine.

Prijava projekta u partnerstvu obvezna je s najmanje jednom odgojno-obrazovnom ustanovom u jedinici lokalne i područne (regionalne) samouprave (županiji/općini/gradu) u kojoj se projekt provodi.

Udruga kao nositelj projekta može prijaviti i ugovoriti samo jedan projekt s jednim ili više partnera, ali ista udruga može biti partner u više projekata.

Ukupni iznos raspoloživih sredstava u okviru ovog Natječaja iznosi 1.800.000,00 EUR.

Minimalan iznos zatraženih sredstava po projektu je 6.636,14 EUR dok je maksimalan iznos po pojedinom projektu 19.908,42 EUR.

Rok za podnošenje prijava je 31. srpnja 2024. godine do 23.59 sati.

Više informacija o Natječaju možete pronaći OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci