IZJAVA O PRISTUPAČNOSTI

 

PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije  nastoji svoju  internetsku stranicu učiniti pristupačnom u skladu sa Zakonom o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora („Narodne novine“ broj 17/19, u daljnjem tekstu Zakon o pristupačnosti) kojim se prenosi Direktiva (EU) 2016/2102 Europskog parlamenta i Vijeća od 26. listopada 2016. godine o pristupačnosti internetskih stranica i mobilnih aplikacija tijela javnog sektora  (SL L 327, 2.12.2016., str 1.).

Ova Izjava o pristupačnosti primjenjuje se na internetske stranice na mrežnom mjestu https://pora.com.hr i https://europedirect-kkz.eu/ .

 

Stupanj usklađenosti

Ova internetska stranica djelomično je usklađena sa Zakonom o pristupačnosti internetskih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora zbog iznimki koje su navedene u nastavku.

 

Nepristupačan sadržaj

Sadržaj naveden u nastavku  nepristupačan je zbog sljedećih razloga:

  • pojedine pdf datoteke sadržane u objavama nisu u cijelosti nastale izvozom iz izvorišne datoteke iz alata Microsoft Office Word uz odabir opcija za pristupačnost, već skeniranjem tiskanih dokumenata, odnosno nisu pristupačne jer nisu prikladno pripremljene za čitače ekrana,
  • dio slika i datoteka nema prikladan tekstualni opis (alt tekst),
  • doc i ppt datoteke su isključivo datoteke za preuzimanje,
  • dio poveznica ne sadrže prikladne tekstualne opise.

 

Priprema ove izjave o pristupačnosti

Ova Izjava sastavljena je 18. rujna 2020. godine, prema Predlošku izjave o pristupačnosti koji je u skladu s direktivom (EU) 2016/2102 Europskog parlamenta i Vijeća o pristupačnosti internetskih stranica i mobilnih aplikacija tijela  javnog sektora, a utvrđen je Provedbenom odlukom komisije EU 2018/1523 od 11. listopada 2018. godine.

Procjena usklađenosti sa zahtjevima pristupačnosti rezultat je samoprocjene PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije.

Izjava je zadnji put preispitana 15. veljače 2024. godine.

PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije će redovito revidirati ovu Izjavu po otklanjanju razloga zbog kojih su pojedini sadržaji nepristupačni.

 

Povratne informacije i podaci za kontakt

Molimo korisnike mrežnih stranica ako primijete neusklađeni sadržaj, koji nije obuhvaćen ovom Izjavom, da o tome obavijeste PORU Regionalnu razvojnu agenciju Koprivničko-križevačke županije.

Sve upite vezane uz pristupačnost internetske stranice PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije korisnici mogu uputiti putem elektroničke pošte: [email protected].

 

Postupak praćenja provedbe propisa

Povjerenik za informiranje Republike Hrvatske je tijelo nadležno za praćenje usklađenosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora sa zahtjevima pristupačnosti kao i nadzor nad provedbom Zakona.

U slučaju nezadovoljavajućih odgovora na obavijest  ili zahtjev za povratne informacije o pristupačnosti ovih mrežnih stranica, korisnici se mogu obratiti Povjereniku za informiranje putem elektroničke pošte: pristupač[email protected].