05 lis 2024

BROJNI IZLAGAČI PREDSTAVILI SVOJE PROIZVODE NA 26. DANU VOĆA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

Na Trgu sv. Jurja u Đurđevcu 5. listopada 2024. godine održani su 26. Dani voća Koprivničko-križevačke županije, najznačajnija županijska manifestacija posvećena promociji proizvodnje voća i voćnih prerađevina. Glavni organizator događaja bila je Koprivničko-križevačka županija, a u organizaciji su sudjelovali Grad Đurđevac i Turistička zajednica grada Đurđevca, Ministarstvo poljoprivrede, Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede, područna jedinica Koprivnica, Udruga voćara i proizvođača voćnih prerađevina Koprivničko-križevačke županije te Poljoprivredna zadruga “Gruda” za proizvodnju, skladištenje i distribuciju voća i povrća.

Ove godine na manifestaciji se predstavilo 50 izlagača – poljoprivrednih proizvođača, udruga i škola kojima je Koprivničko-križevačka  županija omogućila besplatan izlagački prostor.

Kako bi dodatno podržala promociju domaćih proizvođača voća i voćnih prerađevina, Koprivničko-križevačka županija je i ove godine pripremila katalog proizvođača voća s njihovim informacijama, omogućujući potencijalnim kupcima lakši kontakt.

Župan Darko Koren zahvalio je svim izlagačima na dolasku i uređenju izlagačkog prostora, a posebno djeci i školarcima te kulturno-umjetničkim društvima koji su plesom, pjesmom, izradom ukrasa od voća, različitih slastica i drugih proizvoda dali poseban značaj ovoj važnoj manifestaciji.

Po završetku obilaska proglašeni su najljepše uređeni izlagački prostori koje je odabrao stručni žiri. Prvu nagradu osvojio je OPG Lasić, drugu nagradu Srednja gospodarska škola Križevci, a treću OPG Krčmar Darko.

Program manifestacije svojim su nastupima dodatno obogatili i djeca iz DV Maslačak, Malog folklora Osnovne škole Đurđevac, Dječje folklorne skupine KUD-a Petar Preradović te Tamburaškog sastava Podravski bećari.

Izvor: KKŽ

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci