27 ruj 2024

U OKVIRU PROJEKTA TOURBO ODRŽAN 3. MEĐUREGIONALNI DOGAĐAJ I STUDIJSKI POSJET REGIJI MARCHE U ITALIJI

Od 24. do 25. rujna 2024. godine u okviru projekta TOURBO – Usmjeravanje mikro, malih i srednjih poduzetnika (MSP-ova) prema digitalnoj i zelenoj tranziciji, predstavnici Razvojne agencije PORE KKŽ sudjelovali su na 3. međuregionalnom događaju i studijskom posjetu s ciljem prijenosa dobrih praksi u području turizma u regiji Marche u Italiji.

Vodeći partner u projektu je Gospodarska komora za trgovinu, industriju i plovidbu u Sevilli iz Španjolske, a u projektu uz vodećeg partnera sudjeluje još 8 projektnih partnera iz 8 europskih država: Laponsko sveučilište za primijenjene znanosti iz Finske, Trgovačka i industrijska komora Vratsa iz Bugarske, Regionalna razvojna agencija regije Marche iz Italije, Eloris – Tvrtka za istraživanje, obrazovanje, inovacije i razvoj regije Sjeverni Egej, Tvrtka za turistički marketing i događanja „Doživite Bremerhaven“ iz Njemačke, Vijeće okruga Donegal Irska, Regionalno vijeće Drač iz Albanije i  Razvojna agencija PORA KKŽ iz Hrvatske.

Glavni cilj projekta je umrežavanjem privatnog, javnog, civilnog i znanstveno-istraživačkog sektora identificirati i razmijeniti primjere dobre prakse projektnih partnera kako bi se doprinijelo digitalnoj i zelenoj tranziciji MSP-ova u turizmu te stvorio održiv i progresivan okvir za integraciju otpornog turističkog sektora u lokalne i regionalne politike.

Prvi dan događanja, 24. rujna 2024. godine, domaćin Regionalna razvojna agencija regije Marche predstavila je glavne turističke inicijative i projekte koje provodi u području digitalnog i održivog turizma a nakon toga je uslijedila prezentacija primjera dobrih praksi u području digitalnog i održivog turizma od strane projektnih partnera i njihovih lokalnih dionika. Ispred Koprivničko-križevačke županije, Razvojna agencija PORA KKŽ predstavila je primjer dobre prakse „Interregionalni poslovni ekosustav Amazon of Europe“ s naglaskom na umrežavanje i razvoj poduzetništva na području prekograničnih regija Austrije, Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Srbije. U poslijepodnevnim satima uslijedilo je razgledavanje primjera dobre prakse s glavnim fokusom na održivi turizam na područje regije Marche i B2B sesija između MSP-ova s područja regije Marche iz Italije te stručnjaka iz područja turizma koji su iskazali svoj interes za sudjelovanjem u pružanju usluga MSP-ovima iz sektora turizma, a na kojem su sudjelovali i stručnjaci iz Koprivničko-križevačke županije.

Drugi dan događanja, 25. rujna 2024. godine također je bio posvećen prezentacijama primjera dobre prakse održivog turizma na području regije Marche, B2B sesijama, kao i sastanku projektnih partnera.

Projekt TOURBO odobren je u okviru 1. Poziva Interreg Europe Programa 2021.-2027. ukupne vrijednosti 2,054 milijuna EUR čija provedba traje od 01. ožujka 2023. godine do 31. svibnja 2027. godine.

Projekt je implementiran kroz program Interreg Europe, sufinanciran od strane Europskog fonda za regionalni razvoj.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci