27 ruj 2024

E SAVJETOVANJA – JAČANJE KAPACITETA ZA PROTUPOŽARNU ZAŠTITU NA BRDSKO-PLANINSKIM I POTPOMOGNUTIM PODRUČJIMA (FAZA 2)

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije uputilo je u sustav eSavjetovanje “Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava Jačanje kapaciteta za protupožarnu zaštitu na brdsko-planinskim i potpomognutim područjima – faza 2”, Upute za prijavitelje i Obrazac za ocjenjivanje kvalitete.

Predmet Poziva: Ulaganje u izgradnju i obnovu vatrogasnih domova te povezane vatrogasne infrastrukture uključujući i njihovo opremanje. 

Svrha Poziva: Jačanje kapaciteta za protupožarnu zaštitu na brdsko-planinskim i potpomognutim područjima Republike Hrvatske kroz ulaganja u vatrogasnu infrastrukturu  j. osiguranjem novih ili unaprjeđenjem postojećih infrastrukturnih i materijalnih kapaciteta sa ciljem postizanja kvalitetnih uvjeta rada i smještaja javnih vatrogasnih postrojbi i dobrovoljnih vatrogasnih društava na tom području. Projektima će se doprinijeti promicanju prilagodbe klimatskim promjenama te jačanju otpornosti na prirodne katastrofe, a čime će se pozitivno utjecati i na sigurnosne aspekte građana tog područja.

Prihvatljivi prijavitelji: jedinica lokalne samouprave sa statusom potpomognutog ili/i brdsko-planinskog područja na području Republike Hrvatske.

Ukupno raspoloživa bespovratna sredstva Poziva : 30.500.000,00 EUR iz Europskog fonda za regionalni razvoj (dalje: EFRR).

Najviši iznos bespovratnih sredstava iz EFRR-a koji se može dodijeliti u okviru Poziva iznosi 1.500.000,00 EUR po pojedinačnom projektnom prijedlogu.

Najniži iznos bespovratnih sredstava EFRR-a koji se može dodijeliti u okviru Poziva iznosi 200.000,00 EUR po pojedinačnom projektnom prijedlogu.

Savjetovanje je otvoreno za javnost do 27.10.2024., a pristupiti mu možete  OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci