16 svi 2024

ODRŽANO PREDSTAVLJANJE PROGRAMA LIFE – MOGUĆNOSTI FINANCIRANJA PROJEKATA ZA PREDSTAVNIKE JAVNOG I PRIVATNOG SEKTORA U KOPRIVNICI

Dana 16. svibnja 2024. godine u Razvojnoj agenciji PORI KKŽ, Europe Direct Koprivničko-križevačke županije i PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije u suradnji s Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja koja je ujedno i nacionalna kontakt točka Programa LIFE, održali su predstavljanje Programa LIFE – mogućnosti financiranja projekata. Predstavljanju je prisustvovalo oko 30 predstavnika javnog, privatnog i civilnog sektora s područja Kopivničko-križevačke županije te susjednih županija.

Na samom početku događanja ravnateljica Razvojne agencije PORE KKŽ, Melita Birčić pozdravila je sve prisutne i zahvalila se svima na dolasku. Nakon toga je zamjenik župana, Ratimir Ljubić pohvalio velik odaziv sudionika i naglasio značaj prirodnih vrijednosti na području Koprivničko-križevačke županije čiji se potencijal može iskoristiti kroz sufinanciranje projekata programa LIFE.

U prvom dijelu događanja, predstavnici Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, nacionalne kontakt točke LIFE, Inja Kajgana, Mirna Mazija i Darko Bizjak predstavili su glavne značajke i mogućnosti programa te glavne Potprograme LIFE-a.

U drugom dijelu događanja predstavljeni su primjeri dobrih dobrih praksi, odnosno projekata iz područja prirode i bioraznolikosti i energetike koje su prezentirali predstavnice Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije i Društva za oblikovanje održivog razvoja (DOOR).

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci